Dette kan være den nye Xbox-generalen

Microsoft stokker om lederkabalen.

3. juli 2013 14:36

(PressFire.no): Denne uka ble det kjent at Xbox-sjefen Don Mattrick slutter i Microsoft, og i stedet begynner hos småspillselskapet Zynga.

Det innebærer trolig starten på en større omstrukturering hos Microsoft.

Flere medier melder at øverste sjef i Microsoft, Steve Ballmer, planlegger en ny struktur når det gjelder lederskapet. Bloomberg mener å ha peilet ut hvem arvtageren til Mattrick blir – som dermed får ansvaret for Xbox-divisjonen.

Færre ledere, mer ansvar

Julie Larson-Green er i dag ansvarlig for Windows-avdelingen i selskapet.

Hun er den aller heteste kandidaten til å overta ansvaret for hele hardware-satsningen, inkludert Xbox.

Don Mattrick var åpenbart selv en favoritt til å kle en slik rolle inntil han kunngjorde at Zynga blir hans nye arbeidsplass.

Julie Larson-Green får flere produkter og satsninger under sine vinger. Hun skal både styre kursen for Xbox og Surface-nettbrettene, sier kildene til Bloomberg.

Larson-Green begynte hos Microsoft i 1997. Hun var blant annet ansvarlig for den radikale endringen og redesignet i Windows Office 2007.

Steve Ballmer vil kunngjøre hvordan den nye lederkabalen i Microsoft blir allerede i neste uke, melder Bloomberg.

Flere omskiftninger

Terry Myerson, som i dag er programvaresjef for Windows Phone, kan få et utvidet ansvar som også inkluderer Windows-operativsystemet.

Denne avdelingen skal jobbe mer sammen enn det som er tilfellet i dag, hevder Bloomberg. Satya Nadella får overoppsynet med serverutbygningen – også skyteknologien som blant annet Xbox One drar nytte av.

Tony Bates, som har hatt ansvaret for Skype, får også ny jobb med større nedslagsfelt, mener Bloomberg å vite. Bates skal håndtere oppkjøp av utviklere og programvareselskap, i tillegg til å pleie samarbeidet med eksterne selskaper som lager innhold til alle Microsofts plattformer.

Don Mattrick ledet Xbox-satsningen til Microsoft fra 2007. Han avduket Xbox One i mai, og tok også ordet da den nye konsollen ble demonstrert under E3-spillmessa i Los Angeles i forrige måned.

Etter å ha fått mye kritikk for måten konsollplanene ble presentert på, med krav om nettilkobling og en effektiv stopper for bruktspill, var Mattrick også den som for to uker siden erklærte at Microsoft har lyttet på tilbakemeldingene og derfor droppet nettkravet på Xbox One.

Like etter ble det kjent at han slutter i Microsoft, bare måneder før Xbox One er å finne i butikkene.

Bloomberg spekulerer i at omstokkingen av lederkabalen i Microsoft, som de mener å vite blir offentliggjort neste uke, også kan etterlate ledetråder rundt hvem som havner i førersetet til en dag å ta over toppjobben etter Steve Ballmer. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3