Dette er smarttelefon-appen vi aldri trodde vi skulle se

Nå kommer Nintendo til mobiler.

8. mai 2014 10:08

(PressFire.no): Det er allerede godt kjent at Nintendo taper penger tredje året på rad, og at Wii U selger svært dårlig. Selskapet har imidlertid planer for hvordan det kan redde situasjonen, og blant disse er å endelig rette fokus mot smarttelefoner og mobile plattformer.

Må følge med i tiden

Man har lenge etterlyst at Nintendo skal lage innhold for mobil, men selskapet har ingen planer om å gi ut spillene sine på mobile plattformer.

Blant forklaringene er at smartmobiler er for utsatt for trender, og at Nintendo ikke kan garantere like høy kvalitet på mobilspillene som de kan gjøre med sine konsollspill, noe som ville redusert verdien av disse spillene.

Derfor kommer de nå med det nest beste, apper.

Den første mobilappen Nintendo vil slippe er knyttet til kommende «Mario Kart 8», og vil essensielt fungere som en måte å strømme innhold fra spillet på via «Mario Kart TV»-tjenesten.

Man vil kunne dele resultater og opptak fra spillet med andre brukere.

Det foreligger lite informasjon ellers - det eneste som er kjent er at appen skal slippes mot slutten av dette finansåret, og det er fortsatt uavklart om den i det hele tatt vil lanseres utenfor Japan. Det meste av informasjonen stammer fra et finansfokusert møte Nintendo avholdt i Japan i natt, og det er derfor grunnlag for misforståelser.

Nye konsoller og nye figurer

Selskapet bekreftet også flere planer: De vil blant annet sette i gang med å utvikle dedikerte konsoller for nye markeder, i stedet for å lansere sine eksisterende maskiner i disse landene.

De vil på denne måten sørge for at nye spillere vil få den beste opplevelsen.

Siste steg foreløpig er små figurer som vil kommunisere med Wii U-gamepaden via NFC-protokollen, et prosjekt som tydelig er inspirert av titler som «Skylanders» eller «Disney Infinity».

Den første figuren selskapet viste frem er selvsagt Mario, og Nintendo planlegger å snakke mye mer om initiativet under E3-messen neste måned.

Artikkelbilder: Nintendo. Toppbilde: Kent Eikebø.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3