Nintendo sliter etter nok et elendig år

– Vi skal bruke våre styrker for alt de er verdt

7. mai 2014 12:40

(PressFire.no): Nintendos resultater for det siste finansåret, 2013/2014, ble offentliggjort tidligere i dag, og de er igjen nokså trist lesning.

Over de siste tolv månedene har Nintendo solgt 2.7 millioner Wii U-enheter. Totalt sett har Wii U altså solgt 6.1 millioner enheter siden lanseringen i november 2012. Det vil si at PlayStation 4, med 7 millioner solgte maskiner siden november i fjor, har passert Wii U med god margin i løpet av fem måneder.

Regner med fortsatt dårlig salg

Nintendo forutser svakt salgt av Wii U fremover, og spår 3.6 millioner solgte maskiner over det kommende finansåret.

Det vil si at selv i april 2015 forventer ikke Nintendo å ha passert 10 millioner solgte enheter.

Programvare, som er essensielt for at plattformprodusenter skal tjene penger, har heller ikke solgt imponerende bra. De bestselgende Wii U-spillene per i dag er «New Super Mario Bros U» (4.16 millioner), «NintendoLand» (3.06 millioner), «Super Mario 3D World» (2.17 millioner) og «New Super Luigi U» (1.76 millioner).

Planer for fremtiden

Planen fremover er å utnytte de unike funksjonene til Wii U-gamepaden bedre, blant annet ved å bruke den innebygde NFC-støtten mer.

Selskapet ser også frem til å slippe spill fra DS-håndholdte til Wii U, i nedlastbar form.

Det vil også satses mer på å promotere Nintendos kjernestyrker bedre, for eksempel selskapets rike utvalg av velkjente spillfigurer, som skal gjøres mer synlige andre steder enn bare spill.
Nintendo nevner også sin langsiktige plan for å satse på nye områder, spesielt det tidligere omtalte helsefokuset, som skal øke livskvaliteten vår med ny maskinvare.

Hva det nøyaktig innebærer er fortsatt ukjent.

Nintendo vil fortsette å tilby nye og unike forslag, og fortsette å bidra til utvikling av hjemmeunderholdning, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er også flere viktige spilllanseringer å se frem til, først og fremst kommende «Mario Kart 8» (lanseres 30. mai) og «Super Smash Bros.» (lanseres senere i år) til Wii U.

Ting er i det minste litt lysere for den håndholdte 3DS-konsollen, som nå har totalt sett solgt 43.3 millioner enheter.

Nintendo velger for andre år på rad å droppe den store E3-pressekonferansen i juni, til fordel for en mer begrenset, nettbasert sending og andre arrangementer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3