Dette er «Modern Warfare»-skapernes superskytespill

Gigantlekkasje viser lynkjapp robotkvesting.

6. juni 2013 16:28

(PressFire.no): Da radarparet bak supersuksessen «Call of Duty: Modern Warfare» ble sparket fra Activision, stod erkerivalene EA klare med åpne armer for å gi dem akkurat hva de ønsket.

Under navnet Respawn Entertainment har de snekret sitt nye gigantskytespill. I dag ble det klart at prosjektet heter «Titanfall», og kommer eksklusivt til Windows og Microsofts Xbox 360- og One-konsoller.

Informasjonen kommer fra spillbladet Game Informer, som ved uhell lekket sin neste utgave til abonnenter av Ipad-utgaven. Informasjonen nådde deretter spillforumet NeoGAF.

Lynkjapp action

Brukeren «Cartman86» skriver at «Titanfall» utgis våren 2014, og bruker Valves populære Source-motor («Portal 2», «Half-Life 2»).

Lekkasjen bekrefter ryktene om at Respawn lager et robotskytespill i førsteperson, hvor manøvrering av sylkjappe, smidige Titans står i høysetet.

Her står valget mellom å styre digre «mechs», tungt utrustede kamproboter, og å pile rundt på bakkeplan som pilot.

Om du velger sistnevnte, skal drapsrobotene kunne være vokterne dine.

Robotkrønsjingen kjører etter sigende med 60 bilder i sekundet, noe som sikrer en høyere og mer responsiv flyt enn i de fleste konsollskytespill.

Bruker nettskyen tungt

Ifølge innlegget på NeoGAF kommer spillet i minst to distinkte utgaver. Xbox 360-versjonen lages av et helt annet studio. Det er ikke kjent om man kan spille sammen på tvers av plattformer.

Microsofts Azure, skynettverket som etter sigende gir alle Xbox One-er tre ganger så mye maskinkraft, spiller visst en stor rolle for kalkulering av fysikk og kunstig intelligens i «Titanfall».

Faktisk hevdes det at spillet ikke hadde vært mulig uten Azure-støtten, og at det Xbox One mangler i minne sammenlignet med PlayStation 4, tas igjen i skyprosessoren.

Bruken av skylagring- og jobbing skal etter sigende åpne for «uendelig» mange dedikerte spillservere for dem som vil knive på Internett.

Spretne soldater

Inngangsterskelen skal være enda mykere enn i de fleste konsollskytespill, også «Modern Warfare»-serien, blant annet ved hjelp av åpnere brett, figurer som tåler flere skudd og tilskuddet av datastyrte motstandere og medhjelpere.

Lekkasjen skildrer en heseblesende opplevelse, hvor soldatene kan sprette på vegger og sprelle unna de høyreiste robotene, for så å avslutte dem med et skudd i datahjernen.

Det skal komme flere en- og flerspillerdeler, som tilsynelatende blir flettet sammen. Artikkelen beskriver historiefortellingen som noe i gata til «Left 4 Dead». 

«Titanfall» avsløres offisielt på E3-messen i neste uke, hvor vi drar mannssterke for å vise dere siste nytt fra spillbransjen.

(Bilder: Faksimile fra NeoGAF/Game Informer).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3