Dette blir et travelt år for Agent 47

Slik blir «Hitman: Sniper».

5. juni 2014 17:49

(PressFire.no): Denne sesongen blir hektisk for «Hitman»-entusiastene. For bare noen uker siden kom det taktiske, brettspillinspirerte «Hitman Go».

Nå har Square Enix løftet på sløret rundt det neste prosjektet i serien, «Hitman: Sniper».


Det dreier seg om et gratisspill til nettbrett og mobiler, og lanseringen blir senere i år. 

– 

Perfekt match

Det er igjen Square Enix i Montreal, Canada som står bak. Disse utviklerne hintet om at de hadde flere prosjekter relatert til den kjente snikmorderen da de for første gang snakket ut om «Hitman Go».

Da fristet de med et prosjekt som er «perfekt til Hitman-universet.»

«Hitman: Sniper» handler, selvforklarende nok, om å plukke ut mål og snikskyte deg til toppen av resultatlistene.

Hvert oppdrag presenteres som en kontrakt der du kan velge deg ut flere sekundære mål og oppgaver, og spillskaperne selv mener alt blir lagt opp til at det skal være utfordrende og moro å spille disse flere ganger. 

Konkurransefiksert

Konseptet minner en hel del om minispillet «Hitman: Sniper Challenge» som kom ut før lanseringen av «Hitman Absolution». Det var opprinnelig pakket inn som en bonus til dem som forhåndsbestilte IO Interactive-hovedspillet fra 2012.

Square Enix Montreal sier de lager et konkurranseorientert snikskytterspill skreddersydd for å oppleves på berøringsskjermer, og har valgt å i utgangspunktet gjøre opplevelsen helt gratis.

Vi ønsker å gi folk sjansen til å prøve det uten å betale noe, og så kan man tilpasse sin egen spillopplevelse med valgfrie kjøp hvis man ønsker.

– For eksempel kan du få tidlig tilgang til kontrakter, eller oppgradere snikskytterrifla – alt dette er elementer du kan låse opp gjennom spillet. Det er opp til deg å bestemme, og spillet tvinger deg ikke ned én bestemt rute, forklarer spillskaperne på «Hitman»-hjemmesiden.

IO dropper E3 i år

Du lurer kanskje på når det neste «skikkelige» «Hitman»-eventyret kommer – en oppfølger til «Absolution»?

Danske IO Interactive har allerede vært ute og forskuttert at det jobbes med et slikt spill myntet på de nye konsollene og pc.  

Dette spillet, som vi foreløpig bare har hørt en kjapp beskrivelse av, skal angivelig vise oss Agent 47 på toppen av sin karriere.

Leiemorderen skal reise jorda rundt på jakt etter sine mål og IO hevder miljøene blir store og eksotiske, med brett som skal føles sømløse og åpne.

For et par uker siden ble det frigitt noen bilder fra dette IO-spillet, samtidig som det ble kjent at neste «Hitman» ikke vil være på plass under den viktige E3-spillmessa som starter i Los Angeles neste uke. Det skal imidlertid «Sniper».

I mellomtiden jobber Montreal-gjengen i Square Enix med nye brett til «Hitman Go», og slipper altså «Hitman: Sniper» senere i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3