Det verste fra verdens viktigste spillmesse

Se nedturene fra E3.

12. juni 2012 16:21

(PressFire.no): Det mangler ikke på meninger etter E3-spillmessen som gikk av stabelen i Los Angeles i forrige uke, for pressekonferansene til Microsoft, Sony og Nintendo skuffet mange.

Disse seansene manglet en god del av de store spillene som faktisk befant seg på E3-messegulvet - eller så ble spillene avspist med små filmsnutter. Vi er også etterlatt med et inntrykk av at vi nå er inne i siste sesong før Xbox 360 og PlayStation 3 får sine etterfølgere.

Derfor ble det fokus på SmartGlass til Xbox 360 og nye underholdningstjenester, eller tryllerier på vei til Sonys konsoll.

NB! Her finner du E3-nyheter, intervjuer og spilltester.


Prestisjefullt Potter-prosjekt

Kanskje jaget etter å få tv-tid hos de store amerikanske kanalene førte til at pressekonferansene ble slik de ble?

Sony hadde en kjempelang sekvens viet Harry Potter-mamma, J.K. Rowling, sitt «Wonderbook»-prosjekt - et samarbeid med Sony som skal by på en interaktiv barnebokfortelling med PlayStation Move-kontrolleren i kjernen.

YouTube-brukeren xpantherx har klippet sammen et utvalg av det han mener var det verste fra E3-pressekonferansen.

Her ser du blant annet spor av «Wonderbook: Book of Spells»-demonstrasjonen fra Sonys brief som ikke gikk helt etter boka, men får også bevitne Nintendo-president Iwata stirre intenst på en klase bananer - på en Shakespeare-aktig måte ...

Det beste fra filmen under er «South Park»-gutta som gjør narr av vertskapet sitt på Microsofts pressebrief, og dét like etter Marc Whitten har fortalt verden hvordan du snart skal kunne nyte underholdning på et utall av duppedingser koblet til - tablets, smarttelefoner, konsollen og mer - alt gjennom SmartGlass.

Ubisoft på sin side viste oss også i år at de ikke bruker pengene sine på å finne de beste scenepersonlighetene. Det ble riktig nok ikke fullt så flaut som i fjor, da Mister Caffeine stjal showet.

I år fikk vi blant annet slengt begreper som girlwood i fanget mens vi fikk presentert en rekke solide storspill.

(NB! Saken fortsetter under videoen).

- Hvis du ikke liker spill, lag en film i stedet!

«Beyond: Two Souls» ble annonsert på Sonys E3-pressekonferanse, et spill David Cage har fått skuespillerinnen Ellen Page med på.

Spillet minner en hel del om «Heavy Rain», kunne vår mann på visitt hos Cage på E3 fortelle om.

- Hvis du helst vil se en film, og ikke liker å spille spill, lag en film! Jeg snakker til sjefen i Quantic Dream. La oss bruke pengene som har blitt kastet bort på dette prosjektet til å lage noe interessant i stedet, sier Marcus Beer.

- Gi oss en oppfølger til «Journey». Gi oss TI oppfølgere til «Journey». Quantic Dream har store ambisjoner og elsker å fortelle en historie, men det er alt de har å by på. De glemmer å legge til spillelementet, fortsetter han.

- Dere droppet ballen, Nintendo, er Beers dom over den japanske underholdningsgiganten.

- Når Microsoft og Sony har sagt de ikke vil annonsere noe nytt i år, hadde dere et frikort. Dere kunne gått bananas!

Her ser du Gametrailers oppsummering, med fokus på det minst imponerende fra spillmessa:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3