Det aller verste og flaueste fra E3 2011

Buing, brutte løfter - også Ubisofts konferansier, da...

19. juni 2011 14:26

E3-spillmessen i forrige uke er på en måte oppsummert i den nesten fire minutter lange videoen du ser nederst (fra TurboMan på YouTube). Det hele starter med Sony-topp Kaz Hirais tale om at den nye PlayStation Vita-konsollen «trenger markedets beste, raskeste mobile nettverk», og deretter avduker en stor AT&T-logo på skjermen bak seg. 

Resultatet var massiv buing fra salen, ettersom dette samarbeidet er eksklusivt for nettopp denne leverandøren i USA. Gamere - samt iPhone-eiere (i USA) - forbinder AT&T med alt annet enn gode minner.

EA-topp John Riccitiello er også med i kavalkaden, for i løpet av pressekonferansen presterte han å skryte av at hans selskap ikke tyr til vilkårlig utvalgte celebriteter for å kaste glans over selskapets spill – mens rapperne Lil’ Wayne og Drake noen minutter senere dukker opp i en «FIFA 12»-trailer der de skryter uhemmet av spillet. 

For øvrig var også Ole Gunnar Solskjær med i samme videosnutt.

Også noen Move- og Kinect-spill er representert i traileren, for det var definitivt et par demonstrasjoner som beviste tydelig at det å spille på denne måten enda ikke er forbundet med 1:1 gjengivelse samt pinlig nøyaktighet. Eller kanskje presentasjonene var rigget, altså juks og fanteri?

NB! Les alle våre E3-nyheter og intervjuer her.

Det neste «Need for Speed» på versting-lista fra E3

Kobe Bryant klarte ikke å score mål da han skulle opp på scenen under Sonys pressekonferanse for å vise at basket er best med Move - og fortalte «la meg vise hvordan det skal gjøres».

Kanskje selve beviset på at slike scenevisninger bør være rigget?

Infinity Wards Robert Bowling åpnet Microsofts pressekonferanse med å demonstrere et av brettene i «Call of Duty: Modern Warfare 3». Han selv lo godt da «please reconnect your controller»-symbolet spretter opp på skjermen, før han satte i gang med live-spillingen.

Det neste «Need for Speed» hadde en lite heldig premiere under E3-spillmessen, der utviklerne hos Black Box fokuserte på hvordan du kan komme deg ut av bilen, bli forfulgt av helikoptre og politi - og alt du kan foreta deg under disse filmsekvensene er å trykke på noen få knapper når det gjelder som mest. PressFire fikk selv testet spillet, og er foreløpig ikke imponert av det vi har sett. «Need for Speed: The Run» får også æren av å få en plass i det verste fra E3 2011-traileren.

Whore ModeHorde Mode,

eller Ice-T?

Og helt til slutt: Ubisofts feilslåtte oppfatning av humor («diddelu-diddelu-diddelu-diddelidop») - gjennom konferansier Mr. Caffeine (Aaron Priceman), som virkelig gikk oss på nervene gjennom hans tilbakeblikksekvenser ment å repetere til det kjedsommelige at Ubisoft i år feirer 25-årsjubileum.

Riktignok inneholdt disse sekvensene noen ganske morsomme retro-versjoner av alt fra «Assassin's Creed» til «Driver», men måten han introduserte disse på var mildt sagt irriterende! Ekstra irriterende ettersom de fleste spillene Ubisoft viste så bunnsolide ut.

Gametrailers har lagt merke til mange av de samme E3-flausene som du ser i videoen under, og kåret Ubisofts vert som det aller verste, pinligste og flaueste som skjedde under spillmessen i Los Angeles i forrige uke.

Det smått fantastiske, som Gametrailers har bitt seg merke i – og denne TurboMan på YouTube ikke har med i sin E3-kavalkade – er at den aldrende rapperen Ice-T presterte å omtale «Gears of War 3»s Horde Mode som Whore Mode, før han fikk ommøblert tunga si etter et stivt blikk fra spillskaperen selv, Cliff Bleszinski.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3