Det tok bare et helt år å få denne oppdateringen på plass

Nå kan du spille «SimCity» uten nettilkobling.

18. mars 2014 15:53

(PressFire.no): De fleste husker nok kontroversen rundt lanseringen av det nye «SimCity»-spillet i mars i fjor.

Spillet i seg selv fikk en del kritikk for visse elementer som små byer, men det største problemet var online-kravet. For det første førte det til massive ustabiliteter rundt lanseringen, for det andre betydde det at spillet ikke kunne nytes uten internett-tilkobling i det hele tatt.

Krevde svært mye jobb

For et par måneder tilbake bekreftet Maxis at en offline-modus var rett rundt hjørnet – men sjefsprogrammereren Simon Fox forklarte at nettkravet var så integrert i «SimCity» at det ble en massiv jobb med å skrive om koden til å få spillet å fungere uten nett.

Teamet skal ha nå jobbet med offline-modusen i godt over et halvt år, og selv trivielle elementer måtte gjerne skrives om.

Update 10 skal nå rulles ut for alle, i veldig nær fremtid, og i denne forbindelse melder Maxis at serverne skal stenges.

Fritt frem

Utviklerne forteller at hele spillet vil være spillbart uten nett, og det inkluderer alle tilleggspakkene som har kommet siden lansering. Det er naturligvis støtte for lagring av byer lokalt, uten nett. For å spille offline, trenger man å sette Origin-klienten i offline-modus.

Det påpekes at alle nettbaserte moduser fortsatt vil være tilgjengelig, inkludert flerspiller og nettsky-basert lagring.

Den nye oppdateringen inkluderer også øvrige fikser for ytelse og stabilitet, og den vil installeres automatisk – forutsatt at man er tilkoblet internett, naturligvis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3