«SimCity» kan endelig spilles uten nettkobling

Ti måneder etter skandalen.

13. januar 2014 15:56

(PressFire.no): Det som skulle være en spektakulær og etterlengtet gjenoppliving av den legendariske bybyggerserien «SimCity» ble i stedet en katastrofe for utgiver EA.

Særlig kravet om å være tilkoblet selskapets servere for å spille alene skapte harnisk, og skandalen var komplett da enkelte datakyndige enkelt fjernet sperren.

Nå fjernes nettkravet fullstendig. Beskjeden kommer fra daglig leder Patrick Buechner hos utvikler Maxis Emeryville i et nytt blogginnlegg


Ikke helt klart

– Jeg har lenge hatt lyst til å ytre disse ordene, så jeg må beklage at jeg ikke tar meg tid til å ønske dere godt nytt år først, åpner han innlegget.

Nettsjekken forsvinner visst i kommende Update 10, og skal være gratis for alle kunder. Alt av nedlastbart innhold skal også bli tilgjengelig lokalt uten videre krav. 

– Vi er i sluttfasen av utviklingen, og selv om vi vil gi den til dere så snart som mulig så må vi forsikre oss om at [oppdateringen] er så polert som mulig før utgivelse, skriver Buechner.

Åpner for modding

Før helgen ble det i tillegg klart at strategispillet åpner snippen for at brukerne kan lage egne modifikasjoner, en nyhet som også kom til verden gjennom et blogginnlegg.

Det inneholdt samtidig et regelverk som etablerer hva hobbyskapere får lov til å lage innenfor «SimCity»-rammene – og ikke.

Du får ikke lov til å bruke spillets offisielle musikk, ta penger for modifikasjonen din, urettmessig benytte andres åndsverk, hemme andres opplevelse eller lage innhold som bryter med originalens 10-års aldersgrense.

Mest begrensende er det sannsynligvis at moddere ikke får endre essensielle filer med endelsen exe, com eller dll. Det kan sette en kraftig demper på hva kreative spillere får utrettet med «SimCity».

Vi vet foreløpig ikke om oppdateringen åpner for større brett, en av de største innvendingene mot originalutgaven som har adskillig mindre brett enn andre utgivelser i serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3