Illsinte fans raser over «SimCity»-lansering

Nettkrav og lange køer holder spillere ute.

6. mars 2013 14:34

(PressFire.no): Vår strategiekspert var svært fornøyd med «SimCity»-comebacket tidligere denne uka, men påpekte farene med at spillet ikke fungerer uten nettkobling.

Det er vel og bra med mange flerspillermuligheter, men at man derfor skal måtte være koblet til nett konstant virker merkelig for et spill i denne sjangeren, skrev han i sin vurdering.

Bybyggerspillet er enda ikke lansert i Europa, men amerikanske og asiatiske spillere har allerede rukket å rase over kritikerfavoritten på aggregatornettstedet Metacritic.

Der anmelderne har gitt «SimCity» et heftig gjennomsnitt på 91 av 100 poeng, er spillerne helt nede i 40 av 100 poeng.

- Ikke kjøp det!

- Spilte i seks timer. IKKE KJØP DET. Jeg ble koblet fra serveren tre ganger, og du kan ikke lagre! advarer «Purgatori», som gir spillet 3 av 10 poeng.

Han har svært mange meningsfeller på nettstedet, som først og fremst samler og kalkulerer gjennomsnittet til profesjonelle anmeldelser, men også godtar innspill fra vanlige brukere.

- Ikke bli lurt av de rosende anmeldelsene. Selve spillet er bra, om enn forenklet, men kopisperren ødelegger det. Om du kjøper det, kommer du aldri til å eie spillet eller lagringsfilene. Du lisensierer dem fra EA, erklærer «makken104».

Et betydelig flertall av kommentarene er negative og svært kritiske til spillet, men det er også positive røster i folkehavet.

- Ta brukergjennomsnittet med en klype salt. Kopisperren er irriterende, men om du kommenterer på Metacritic har du nok nettvett til å vite at spillet krever internettkobling og Origin-tilgang, hevder «SteadyMercury». Han synes borgermestersimulatoren har potensial til å bli en klassiker.

- Stabil internasjonal lansering

I en tråd på det offiselle EA-forumet (via PC Gamer) skriver samfunnsansvarlig for Origin, Marcel Hatam, at brukere kan søke om å få kjøpet hevet. 

Spillsentralen Origin, som kreves for å kjøre «SimCity», har også bedyret at de er kjent med problematikken via Twitter.

Her i Norge utgis strategispillet først i morgen, 7. mars, og EA jobber etter sigende hardt for å sikre en smidig lansering når slusene åpnes for resten av verden:

- Vi gjør grep for å unngå fremtidige problemer, og føler oss trygge på at Origin er stabilt til de interasjonale lanseringene senere denne uka, skriver de på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3