Det ser mørkt ut for et nytt «EA Sports MMA»

- Vi må finne ut hvordan vi kan få det til å skje.

27. juni 2011 15:17

Electronic Arts prøvde seg med sitt «MMA»-spill i fjor, en direkte konkurrent til «UFC»-spillserien fra THQ. Men etter det, i mars i år, glapp rettighetene til Strikeforce-serien. Disse kontrollerer nå Ultimate Fighting Championship (UFC), som har en eksklusiv avtale med THQ frem til 2018.

Dette er dårlig nytt for EA, ettersom det var nettopp Strikeforce de baserte mye av sitt fightingspill rundt. Spillutviklerne erkjenner da også at dette er en stor utfordring.

- En verden der vi ikke er involvert i fighting, er en verden jeg helst ikke vil prøve å forestille meg. Når det er sagt; det som skjer med sporten, med Strikeforce og UFC, spiller åpenbart en rolle for hva vi kan gjøre i dette markedet, sier Andy Wilson til Kotaku.

- Hadde elsket å lage en MMA-oppfølger

På tampen av fjoråret uttalte Jeff Ecker i EA Sports at det ikke er et spørsmål om det kommer en oppfølger, men når. Han røpet i en podcast for wrestlingnettsiden Figure Four Daily (via CrunchGear) at planen er å alternere med å gi ut «Fight Night»- og «MMA»-spill annet hvert år – slik at hardtslående gamere skal finne et nytt fightingspill med EA-logo på hvert år.

Det spørs om planen nå er endret, ettersom EA ikke har rettighetene som trengs for å inkludere de mest kjente mixed martial arts-utøverne.

- Jeg er, sammen med Dale Jackson (sjefsprodusent for «EA Sports MMA» - journ.merk.), sannsynligvis den største MMA-tilhengeren her. Jeg pleide å se kamper på piratvideokassetter, i svart-hvitt, sier Andy Wilson i dette ferske Kotaku-intervjuet.

- Dette er ikke et «nei», men heller ikke et «ja». Vi hadde elsket å se at det kommer en oppfølger, for jeg er en stor fan av sporten. Vi må bare finne ut hvordan vi kan få det til å skje.

Det hører med til historien at det har vært - og er - ondt blod mellom UFC-sjefen Dana White og EA Sports. White hevder han ble avvist da han forsøkte å få i stand et samarbeid om å lage et MMA-spill for noen år siden. Enden på visa ble i stedet at THQ ga ut «UFC Undisputed 2009», et spill som solgte over forventningene. «EA Sports MMA» kom i oktober 2010 og ble på ingen måte en salgssuksess, til tross for at mange – inkludert vår anmelder – likte spillet godt.

NB! Et tredje «UFC»-spill fra THQ er planlagt lansert til PS3 og Xbox 360 i januar 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3