EA vil lage «MMA»-oppfølger

- Ikke et spørsmål om hvorvidt spillet kommer, men når.

2. desember 2010 14:05

Electronic Arts satset hardt på å klå konkurrenten, UFC Undisputed. THQ sin Mixed Martial Arts-spillserie har gjort det bra kommersielt sett, spesielt gjennom «UFC Undisputed 2009» som var det første spillet ut som fikk bære den offisielle lisensen til Ultimate Fighting Championship.

Dette spillet solgte 1 millioner eksemplarer i løpet av den første måneden etter lanseringen i mai 2009.

For «EA Sports MMA», som ble utgitt i oktober, ble det en litt annen historie. Spillet floppet salgsmessig, selv om anmeldelsene stort sett var positive. Vår slåsskjempe mente til og med at dette spillet overgår UFC Undisputed på mange områder, og trillet en femmer på terningen.

«For å være første spill i serien har «EA Sports MMA» lagt et godt grunnlag for å ta franchisen videre og så absolutt utfordre THQ sin «UFC Undisputed»-serie. Med en god onlinedel og solid gameplay, tar «EA Sports MMA» denne runden i år, og kan krones som kongen av Mixed Martial Arts», skrev vi i vår anmeldelse.

- Det vil definitivt komme et «EA Sports MMA 2», fortalte Jeff Ecker som er produsent for spillet i en podcast fra wrestlingnettsiden Figure Four Daily (via CrunchGear).

Samtidig kom det fram at den opprinnelige planen var å alternere MMA med Fight Night-serien, slik at hardtslående gamere skulle finne minst ett spill med EA-logo på som fristet i hyllene hvert år. Neste år slippes «Fight Night Champion», så det spørs om EA bruker tiden og i stedet har peilet seg ut en lansering av «MMA 2» i 2012?

Ecker sier ingenting om dette i intervjuet, men uttalte i stedet: «Det er ikke et spørsmål om hvorvidt spillet kommer, snarere når».

NB! Les om vårt møte med «Fight Night Champion», som nylig ble demonstrert i London ved sjefprodusent Brian Hayes. Dette spillet slippes 1. mars.

«EA Sports MMA» ble lansert 21. oktober til PlayStation 3 og Xbox 360, samt til mobil.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3