- Det er ikke forsøk på voldtekt i «Tomb Raider»

Brannslukker etter uttalelser om Lara Croft-overfall.

14. juni 2012 12:18

(PressFire.no): I går skrev vi om det nye «Tomb Raider»-spillet som ble vist på E3-spillmessen forrige uke.

Spillprodusenten Ron Rosenberg gjorde der et utall intervjuer, blant annet med Kotaku.

Der forklarte han at scenene som blant annet er med i E3-traileren (som du kan se nederst) består av noen karakterbyggende voldsscener som er med på å forme Lara slik vi kjenner henne.

Lara blir kidnappet og tatt til fange, og utsatt for et voldtektsforsøk, sa Rosenberg.

NB! Her ser du vårt videointervju med «Tomb Raider»-skaperne fra E3.

- Ting har blitt misforstått

Ord som «voldtekt» er helt sikkert ikke del av markedsstrategien til utgiver Square Enix. I dag har brannslukkingen startet for alvor.

- Vi var ikke tydelige nok i et E3-intervju og ting har blitt misforstått. Seksuelt overfall er ikke et tema vi på noen måte dekker i dette spillet, sier sjefen for Crystal Dynamics, Darrell Gallagher, i en uttalelse som blant annet er publisert på spillets nettside.

Dette kommer i kjølvannet av at flere store medier i går tok fatt i intervjuet med produsent Ron Rosenberg.

- Et av de definerende øyeblikkene for Lara i spillet, som på feil vis har blitt referert til som en scene med «et voldtektsforsøk», er det vi viste på årets E3 – og som over én million har sett fra vår seneste trailer kalt Crossroads.

- Her er Lara tvunget til å drepe et annet menneske for første gang. Selv om det er en truende undertone i denne sekvensen og mye drama rundt, går det aldri lenger enn det vi allerede har vist, sier Gallagher.

Publiserte utskrift av intervjuet

Kotaku mener på sin side at de ikke har misforstått eller feiltolket det som ble fortalt til deres journalist på E3 i forrige uke.

Spillbloggen har publisert en utskrift av samtalen, for å vise hva de hevder faktisk ble sagt om disse scenene - et klipp som også er med i traileren nederst.

Der ser vi Lara Croft bli truet av en mann.

Rosenberg: "And then what happens is her best friend gets kidnapped, she gets taken prisoner by scavengers on the island. They try to rape her, and-"

Kotaku journalist: "They try to rape her?"

Rosenberg: "She's literally turned into a cornered animal. And that's a huge step in her evolution - she's either forced to fight back or die and that's what we're showing today."


«Tomb Raider» lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 5. mars.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3