Hun blir skamslått, kidnappet og forsøkt voldtatt

- Det gjør at du bryr deg mer om Lara Croft.

13. juni 2012 19:33

(PressFire.no): Det neste «Tomb Raider»-eventyret, der en 21 år gammel Lara strander på en tilsynelatende øde øy, markerer et klart skille i spillserien.

Utviklerne har allerede forskuttert at Lara Croft skal fremstå mer menneskelig og sårbar enn vi kjenner henne til nå. Det blir definitivt ingen superheltinne som vasker gulvet med skurker denne gang.

I stedet må du tidlig i spillet ta til takke med primitive våpen. Det betyr selvsagt ikke at hun bare møter på vennligsinnede mennesker.

NB! Her ser du vårt videointervju fra E3 med folka bak «Tomb Raider».


«»

- Jeg vil beskytte henne

Lara kommer nemlig til å miste sin beste venn, bli skamslått, kidnappet og forsøkt voldtatt i spillet, forteller spillutviklerne i Crystal Dynamics til Kotaku.

Eksempler på noe av dette ser du i E3-traileren nederst i denne saken.

- Når du opplever at hun møter disse utfordringene, starter du å bry deg mer om henne - på en måte du kanskje ikke føler overfor en mannlig spillfigur, forteller Ron Rosenberg.

- Når folk spiller som Lara forbinder de seg ikke til denne figuren. De tenker heller at «jeg vil beskytte henne» - det er en slags dynamikk som oppstår der du føler at «jeg drar på dette eventyret med henne og skal prøve å beskytte henne».

OPPDATERT: Crystal Dynamics rykket ut dagen etter og hevder de har blitt misforstått og feilsitert av Kotaku.

- Tvunget til å slåss eller dø

- Muligheten til å se henne som et menneske er mer fristende enn å se en seksualisert versjon fra tidligere, syns jeg. Hun forvandler seg fra å være et null til å bli en heltinne.

- Vi bygger henne på et vis opp, og akkurat når hun begynner å bli selvsikker så bryter vi henne ned igjen.

- Hun blir rett og slett til et dyr som er jaget og omringet. Det er et stort skritt i hennes utvikling: hun er tvunget til enten å slåss tilbake eller dø, sier Ron Rosenberg til Kotaku.

Spillet skulle opprinnelig slippes denne høsten, men like før E3 valgte utviklerne å utsette lanseringen til neste år.

«Tomb Raider» kommer til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 5. mars. Se E3-traileren her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3