Derfor blir «Portal 2» best på PS3

Ifølge utvikleren selv.

18. januar 2011 10:09

Da «Half Life»-utvikleren Valve under fjorårets E3 i Los Angeles fortalte at «stridsøksa» med Sony var begravd, brukte de også anledningen til å annonsere at ikke bare kommer «Portal 2» til Sonys konsoll – den blir også den beste versjonen av konsollutgaven.

Videre fortalte Valve-sjefen Gabe Newell at det er integreringen av den tidligere PC-eksklusive onlinetjenesten Steamworks som gjør PS3-versjonen til den beste.

Og om du fremdeles skulle foretrekke PC eller Mac, får du faktisk med en nedlastbar utgave til dem også.

Les også: Spillet som sjarmerte E3 i senk.

I en pressemelding avslører nå Valve hva de mener gjør PS3-versjonen til beste konsollversjon av spillet.

Der fortelles det at integrasjonen gjør at PS3-versjonen vil kunne kommunisere med PC og Mac-versjonen - det vil si at du kan spille flerspillerdelen med vennene dine som eventuelt har spillet på PC eller Mac.

Det betyr også at du kan chatte med vennene dine du eventuelt måtte ha lagret i Steam.

I tillegg vil de lagrede spillene dine lagres i «nettskyen», slik at de ligger trygt tilgjengelig på nettet.

Sist, men ikke minst vil spillet kunne knyttes til PlayStation Network-kontoen din og Steam, slik at du også kan få laste ned PC- eller Mac-versjonen av spillet.

Med andre ord får du PC eller Mac-versjonen med på kjøpet.

- Vi ga et løfte til spillerne under E3 at «Portal 2» til PlayStation 3 vil bli den beste konsollversjonen av produktet. Vi har jobbet sammen med Sony med å finne funksjoner vi tror er interessante for spillerne.

-Vi håper på å utvide fundamentet vi nå legger med «Portal 2» med flere Steam-funksjoner i DLC og fremtidige oppdateringer, sier Valve-sjefen Gabe Newell i en pressemelding.

Steam-integreringen gir PS3-spillere en strømlinjeformet opplvelse, mener prosjektleder Josh Weier:

- Vi har designet «Portal 2» til å være en rett-frem-opplevelse for spillere. PS3-spillere vil ha muligheten til å bare sette inn Blu-Ray-plata i PS3-en, linke til Steam-kontoen i spillet, og så vil alle Steam-venner fra både PC og Mac bli synlige og tilgjengelig for chat og spillinvitasjoner, fortsetter prosjektleder Josh Weier i pressemeldingen.

«Portal 2» slippes til PC, Mac, Xbox 360 og PS3 22. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3