«Portal 2» til PS3!

Sjefen for Valve med overraskende Sony-visitt. Se den første traileren her.

15. juni 2010 23:01

Gabe Newell, sjefen i Valve, var kanskje den siste man på forhånd hadde sett for seg på scenen da Sony holdt sin E3-pressekonferanse. Valve-toppen annonserte overraskende nok ferske «Portal 2» nyheter, til tross for usikkerheten som utvikleren har prøvd å skape i forkant av spillmessen rundt hva de egentlig hadde med seg til Los Angeles i sommer.

Og Newell gikk til og med så langt som å utbasunere at PS3-versjonen av oppfølgeren vil bli den beste. Grunnen er at PS3- og PC-eiere vil få eksklusiv tilgang til Steamworks som sørger for automatiske oppdateringer, tilgang til nytt innhold samt community-features.

I tillegg vil Steam Cloud sørge for at spillere kan laste opp lagringsfiler og preferanser direkte til Valve for enklere tilgang. Baksiden av medaljen er at vi må vente helt til neste år før vi får oppleve GLaDOS igjen i «Portal 2».

Gabe Newell har hyppig benyttet anledningen til å snakke nedsettende om PlayStation 3, i og med at Valve stort sett har fokusert på å gi ut spill på PC og Xbox 360. Han hadde litt (ære)frykt i forhold til det å stå på scenen under et Sony-event:

- Jeg vil benytte sjansen til å takke Sony for deres gjestfrihet, og for at de ikke gjentatte ganger har slått meg i ansiktet, sa Newell da han entret podiet til stor applaus.

«Portal 2» slippes også til PC og Xbox 360. Spillet blir ikke lansert før neste år.

E3-traileren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3