Spillet som sjarmerte E3 i senk

«Portal 2» ble årets store forelskelse på E3. Vi har sett spillet i aksjon.

19. juni 2010 10:34

LOS ANGELES (PressFire.no): Bak lukkede dører under E3-spillmessen viste Valve sitt nye barn, «Portal 2». Erik Johnson fra Valve innleder demonstrasjonen med å si at responsen fra det første spillet tok dem på senga. Spillet som bare var ment som en tilleggspakke til Half-Life 2-samlingen «The Orange Box» ble nemlig et kultfenomen.

- Vi ble overrasket over den emosjonelle responsen som kom fra «Portal», sier Erik Johnson fra Valve, og forteller at det var en av grunnene til at de ville utforske Portal-universet mer.Men den originale historien og spillkonseptet som overrasket en hel spillverden gjorde jobben med å lage en oppfølger til en skummel oppgave, avslører Johnson.

- Vi ville lage en oppfølger, men det viste seg med det første spillet at folk ville bli overrasket, og det er en ganske skummel utfordring.Det er tydelig fra måten Johnson snakker om det første spillet at de ikke hadde forutsett at «Portal» kom til å bli et så stort kultfenomen. Til og med avslutningslåten «Still Alive» fra det første spillet ble lynraskt en yndet YouTube-hit, og har senere også blitt hyllet av et barnekor.

Her finner du flere E3 2010-nyheter.

GLATTER OVER GAMLE SYNDER

Handlingen i oppfølgeren foregår flere hundre år etter det første spillet og det har gjort at de ødelagte omgivelsene er overgrodd med planter. Den standhaftige datamaskinen med kunstig intelligens, kjent som GLaDOS, er nå i ferd med å gjenoppbygge omgivelsene.

GLaDOS har ambisjoner om å gjenoppta testene - og i den sammenhengen vil hun glatte over gamle feider ved å si at de begge «sa mye vi begge angrer på».

I den ferske E3-traileren avsløreres i tillegg en ny robot som har fått navnet Wheatley. Han vil følge deg gjennom opplæringsdelen av spillet. Roboten fungerer både som en del av puslespillelementer, men også som humoristisk innslag.

Johnson forteller også at de valgte å lage en samarbeidsmodus for to spillere i det nye spillet fordi det viste seg at folk likte å spille det første «Portal» sammen med andre. Mange delte opplevelsen med venner. Noen spilte til og med i selskap med barna sine, sier han under Valves E3-demonstrasjon.

Det er også inkludert flere nyheter i spillet som skal utvide gåteelementet. Blant annet introduseres noen væsker som har forskjellige egenskaper. Én type fungerer som en slags trampoline, mens en annen er superglatt og sender deg bortover i en enorm hastighet.

Etter den imponerende demonstrasjonen vi fikk se, er det liten tvil om at «Portal 2» er et langt mer ambisiøst spill enn det forrige. Det virker å bli smekkfullt av sjel og gjennomsyret med kjærlighet fra utviklerne.Grafisk sett har spillet også blitt oppjustert flere hakk. Lyseffekter og overflater har langt mer detaljer denne gangen. Det noe sterile miljøet i det første spillet har fått en mer levende atmosfære. Selve puslespillene virker også mer komplekse, men Valve forsikrer oss om at det som ser ganske vanskelig ut i traileren ikke er så utfordrende som det ser ut.

«Portal 2» er denne gangen en full spillopplevelse og ikke bare en liten ekstrapakke, slik forrige spill var.


Årets E3 var preget av en mengde intense actionspill, hvor «Portal 2» var som en oase der det skilte seg klart ut i mengden. Med sitt smarte konsept, originale atmosfære og en egen evne til å fremkalle smil gjorde at svært mange nå har dratt fra Los Angles med en liten sommerforelskelse.


«Portal 2» utvikles til Xbox 360, PC, PlayStation 3 og Mac, og vil slippes i løpet av 2011.


Se demonstrasjon av spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3