Denne uka kan gi oss svaret på hva «VR-revolusjonen» egentlig koster

1. desember 2015 14:03

(PressFire.no): Tidligere var det kjent som VGAs. Etterpå skifta denne spillprisutdelinga navn til VGX – før det nå heter The Game Awards.

Dette årlige amerikanske showet byr på mer enn bare halvhjerta skulderklapp fra bransjekolleger. Det er nemlig venta et tosifra antall verdenspremierer – og gode muligheter for avsløringer av helt nye spill.

Både Facebook-eide Oculus og Sony forbereder seg trolig på å avduke de siste viktige detaljene rundt sine respektive VR-headset.

Natt til fredag starter
The Game Awards.
(Bilde: Geoff Keighley, Twitter).

Ti premierer

Geoff Keighley – tidligere spilljournalist, nå produsent for The Game Awards – trekker igjen i trådene.

Keighley har forskuttert ti priser, delt ut under selve showet, og like mange verdenspremierer.

Dette trenger ikke bety at det blir annonsert ti helt nye spill. 

Det er allerede bekrefta at enkelte av disse «premierene» handler om ferske biter fra allerede bekrefta spill – noen av dem med utgivelse i begynnelsen av 2016.

Det har imidlertid vært tradisjon å vise det første gløttet av storspill under disse showene. Da det fortsatt het VGAs, grep for eksempel Naughty Dog sjansen og viste verden de første bildene fra «The Last of Us» under prisshowet.

NB! Årets The Game Awards skjer klokka tre, natt til fredag (norsk tid).

Her finner du alle nominerte til prisene som skal deles ut.

No Man's Sky var med på PlayStation
Experience i fjor. Blir det gjensyn i år?
(Foto: Scanpix).
No Man's Sky var med på PlayStation
Experience i fjor. Blir det gjensyn i år?
(Foto: Scanpix).

Microsoft har varsla nyheter

Sony har sin egen PlayStation Experience (PSX) i San Francisco senere denne uka, 5. og 6. desember, så det er slettes ikke sikkert vi får se mange store PlayStation 4-nyheter under The Game Awards.

Noe må jo spares.

Les også: Høydepunktene fra PSX 2014.

I fjor overlappa The Game Awards og Sonys PlayStation-fanfest, og ikke minst: begge showene var lagt til samme by.

Derfor ble det dryppet noen PlayStation 4-demoer og -annonseringer også til The Game Awards.

Microsoft ser ut til å ville benytte anledninga til å få blest rundt noen av sine prestisjespill. «Quantum Break» har vi sett flere demoer av. Det er venta helt nye klipp fra «Alan Wake»-gjengen i finske Remedy denne uka.


Oculus Rift-datoen har hittil
vært hemmelig.
(Foto: Oculus VR).

En spesiell VR-annonsering

Oculus Rift og den gryende «VR-revolusjonen» står foran oss. Palmer Luckey har varsla sin tilstedeværelse under The Game Awards, og det gjør at spekulasjonene har begynt å få fotfeste:

Får vi endelig vite lanseringsdatoen for virtual reality-brillene nå – og pris?

Keighley har uansett forskuttert en «spesiell annonsering» fra Oculus-gründeren.

Den offisielle traileren for The Game Awards røper enkelte overraskelser. Vi vet derfor at noen av disse spillene blir vist og får ny aktualitet senere denne uka:

«Quantum Break»
Utgiver: Microsoft.
Plattform: Xbox One.
Slippes: 5. april.
Dette blir med i showet. Remedy har bekrefta at de skal vise noe helt nytt fra denne overnaturlige actionthrilleren – der tidsreise står sentralt, og spill- og serieformatet blandes til én opplevelse. Under GamesCom i august var det tydelig å se at finnene har pusset på teknologien sin og fått det til å se mer ut som et Xbox One-spill enn en 360-tittel. For et drøyt år siden var situasjonen en annen. (Se trailer).

«Far Cry Primal»


Utgiver: Ubisoft.
Plattform: Pc, PlayStation 4, Xbox One.
Slippes: 23. februar.
Ubisoft har bekrefta at de lager en oppfølger, eller kanskje mer en slags ventepølse – mellom «Far Cry 4» og en hittil uannonsert femmer? Ramma for «Primal» er steinalderen, for cirka ti tusen år siden, og du spiller jegeren Takkar – den siste overlevende fra sin stamme. Honninggrevlingen bød på en overraskende stor utfordring i «Far Cry 4». Til «Far Cry Primal» har vi svære forventninger til å skulle få wrestle med en mammut. Spillet er forskuttert til The Game Awards. (Se trailer).

«Scalebound»


Utgiver: Microsoft.
Plattform: Xbox One.
Slippes: Høsten 2016.
Hvis Microsoft har tenkt å ta med seg «Quantic Break» til showet, er det slettes ikke utenkelig at det også blir en dose til med «Scalebound». Markedssjef i Xbox, Aaron Greenberg, har hinta om enda mer ferskvare til The Game Awards. Det er Platinum Games som står bak dette actionrollespillet, og de har større fokus på omgivelser og RPG-elementer denne gang. Platinum vil bevare slåsseteknikkene de er kjent for, gjennom spill som «Bayonetta» og «Metal Gear Rising: Revegeance». «Halo Wars 2» og «ReCore» er andre One-titler Greenberg kan ha hintet til. (Se trailer).

«Uncharted 4»


Utgiver: Sony.
Plattform: PlayStation 4.
Slippes: 18. mars.
Dette er ikke bekrefta eller lista opp i traileren du ser i videovinduet. Sony har det sikkert travelt med å stable på beina sitt eget desembershow, men det gir mening om de i hvert fall er til stede for å minne om at den åpne betatesten av «Uncharted 4» starter dagen etter, 4. desember. (Se trailer).

Deres største spill

Sony Bend, studioet best kjent for å lage «Syphon Filter»-serien, er godt i gang med sitt nye. Sony-topp Shuhei Yoshida fortalte tidligere i år at det blir «deres største spill hittil».

Rykter, som det wccftech videreformidler, går ut på at det er et skrekkspill med åpen struktur – mer i gata til «The Last of Us» enn «The Evil Within».

Er dette en avsløring spart til helgas spillshow?

Shawn Layden, fra
PSX-briefen i fjor.

VR-fokus fra Sony?

Det er stor sjanse for at Sony i løpet av denne uka – enten under The Game Show eller PlayStation Experience – også vil avsløre prisen og dato for PlayStation VR. Da har de latt sin kanskje argeste VR-konkurrent få vise korta først, skal vi tolke «en spesiell annonsering» fra Luckey i en slik retning.

Kanskje PlayStation-ledelsen endelig kan synge ut av full hals, om det vi bare fikk kraftige hint om under Paris Games Week: at «No Man’s Sky» (selvfølgelig) får virtual reality-støtte på PS4.

NB! PressFire kommer tilbake med mer fra The Game Awards. Showet starter klokka tre, natt til torsdag. PlayStation Experience arrangeres lørdag 5. og søndag 6. desember.

The Game Awards strømmes direkte fra en rekke tjenester, blant annet Steam, Twitch, YouTube, Xbox LIVE og på PlayStation Network – eller her.

Sony har bekfrefta pressekonferanse i forbindelse med PlayStation Experience. Den starter klokka 19.00 lørdag 5. desember.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3