Respekterte strategiveteraner lager nytt «Halo Wars»

Microsofts hemmelige satsing.

4. august 2015 20:26

(PressFire.no): Da Microsoft skulle til å runde av sin pressekonferanse fra GamesCom tirsdag kveld, dro de frem et siste joker-kort.

- Vi bringer nå tilbake en historie fra «Halo»-universet mange har savnet, sa studiosjef for «Halo»-makerne 343 Studios, Bonnie Ross, fra scenen helt på tampen.

Svanesangen

Det første «Halo Wars» kom ut i 2009 og var et action-orientert strategispill mer tilpasset konsoller, fremfor de mer omfattende sjangerbrødrene som ofte er nærmest avhengig av tastatur og mus. Greie kritikker ble det - også hos PressFire.

Så var det heller ingen hvem som helst som stod bak spillet - Ensemble Studios hadde blant annet nytt stor suksess med ikke ukjente «Age of Empires».

I gode hender

Alt tyder imidlertid på at oppfølgeren også vil kunne bli et bra spill - det er nemlig «Total War»-skaper, Creative Assembly, som har fått oppdraget med å bringe dette «Halo»-sidesporet videre.

Hvordan spillet faktisk blir seende ut, er ikke godt å si, da alt som ble vist frem i Tyskland var en CGI-snutt.

Spillet utvikles til Xbox One og Windows 10, og lanseres neste høst. Ingen mer spesifikk dato er foreløpig satt. 

Her kan du også se Endre Vellene og Lasse Lervik oppsummere pressekonferansen i vår studiosending.

Her kan du også se Endre Vellene og Lasse Lervik oppsummere pressekonferansen:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3