– Den vanskeligste avgjørelsen i livet mitt

En av «Mass Effect»-veteranene forlater BioWare.

8. august 2014 14:55

(PressFire.no): En av de mest sentrale personene bak «Mass Effect»-spillene, Casey Hudson, har bestemt seg for å slutte i BioWare.

Avgangen er overraskende. Hudson fikk nemlig en viktigere rolle etter at de to BioWare-stifterne, Greg Zeschuk og Ray Muzyka, sluttet i 2012.

Blanke ark

I stedet for å styre «Mass Effect» (og nye EA BioWare-prosjekter) videre, har altså Casey Hudson bestemt seg for å gjøre noe helt annet.

 Det føles som en livstid med ekstraordinære opplevelser, men nå har jeg bestemt meg for å starte med blanke ark og gå videre etter BioWare.

Jeg tar først en etterlengtet pause, får litt perspektiv til hva jeg har lyst til å gjøre i neste fase av livet mitt, og etterpå kaster jeg meg ut i nye utfordringer, sier Hudson i en uttalelse gjengitt på den offisielle BioWare-nettsiden.

Han innrømmer samtidig at BioWare-exiten har vært «det vanskeligste valget i mitt liv».

– 

Et av de vakreste spillene jeg har sett

Hudson startet i BioWare for nesten 16 år siden, og det første prosjektet hans var «MDK2». Han jobbet også med «Jade Empire» og «Neverwinter Nights».

De senere åra har han vært sysselsatt med «Mass Effect»-trilogien og «Star Wars: Knights of the Old Republic».

Kanskje det er i et forsøk på å avdramatisere? Casey Hudson skriver at BioWare nå er i en god forfatning, og at alle de nye spillene er i en fase der hans avgang ikke vil påvirke fremtiden:

– Det er aldri et bra tidspunkt for en slik forandring, men jeg tror dette er den beste timingen. Fundamentet til vårt nye spill i Edmonton-avdelingen er på plass, folka bak er klare for å ta prosjektet videre inn i pre-produksjon – og jeg tror denne tittelen vil redefinere interaktiv underholdning, skriver Hudson i sitt avskjedsbrev.

– Utviklingen av det neste «Mass Effect»-spillet er godt i gang, det har vakker kunst og spillbare versjoner viser at teamet er parat til å levere den beste «Mass Effect»-opplevelsen til dags dato.

Om det første BioWare-spillet som når butikkhyllene, «Dragon Age: Inquistition» med slippdato i november, sier han at poleringen er i rute og grafikken er «noe av det vakreste jeg har sett i et spill.»

Avduking i Köln?

Neste «Mass Effect» og det foreløpig uannonserte spillet ble vist fra E3-scenen i juni under EA sin pressekonferanse.

Vi vet også at BioWare på et tidspunkt skal lage flere «Star Wars»-spill. EA har satt noen av sine største studioer i arbeid med å lage slike, også DICE («Battlefield») og Visceral Games («Dead Space») har «Star Wars»-prosjekter på gang.

På GamesCom-spillmessa i Tyskland neste uke vil EA og BioWare avsløre noe helt nytt. Fristefilmer og lovnader fra denne nettsiden peker mot onsdag 13. august. Tidlig onsdag formiddag (klokka 10) skal EA ha en pressekonferanse. Den kan du se direkte her hos PressFire.no i vårt livestudio.

Denne filmsnutten skal stamme fra det hemmelige BioWare-prosjektet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3