- Den har inspirert nesten alt jeg har gjort i karrieren min

«BioShock»-skaperen elsker «Logan’s Run».

31. juli 2013 11:31

(PressFire.no): I går avslørte Ken Levine og Irrational Games omsider tre ekstrapakker til kritikerfavoritten «BioShock Infinite», to av dem med helt nye historier fra amerikaneren.

Når de først er ute en gang tidlig neste år, er det grunn til å tro at Levine legger store deler av energien i å skrive filmmanuset til en nyversjon av kultklassikeren «Logan’s Run». Det gleder han seg til.

- Det var den første dystopien jeg så. Om du kjenner spillene mine, har den åpenbart satt store spor i meg, strålet Levine under et nylig pressearrangement i Boston. Det forteller Gamespot.

Tok selv kontakt

«Logan’s Run» kom først i bokform i 1967, men er mest kjent gjennom den ni år yngre filmen regissert av Michael Anderson.

Der slepes man gjennom et framtidssamfunn hvor roboter stort sett styrer alt. Det går flott, helt til folk innser at de blir drept på tredveårsdagen sin for å holde folketallene nede.

Levine skal ha troppet opp hos Warner Bros. på eget initiativ, og gjort det helt klart hvorfor han er rett mann for jobben.

- Jeg sa at det ikke finnes én person som har brukt mer tid på å tenke på «Logan’s Run» eller brukt større deler av karrieren sin på å lage ting som stammer fra den opplevelsen.

- Enten det gjelder art deco, Ayn Rand, amerikansk eksepsjonalisme eller kvantemekanikk, ønsker jeg å lage saker som ikke er særlig populære eller interessante for folk, hevdet Levine, ifølge Gamespot.

- Gir blaffen i spillhistorier

Vi møtte Ken Levine under et pressearrangement i fjor, og gravde litt i den anerkjente historiefortellerens modi og motivasjoner.

- Jeg gir som regel blaffen i historien når jeg spiller. Og det er jo litt snålt med tanke på hva jeg gjør. Men for mange betyr spillhistorier filmklipp, og om jeg ville se en film så ser jeg en film, ble vi fortalt den gangen.

Levine begynte som filmforfatter, men gikk kjapt over til å skrive spillhistorier. De har han forsøkt å holde så interaktive som mulig, til tross for at innfletting av filmklipp har blitt en veldig vanlig å fortelle spillhistorier på.

- Ordentlig bra historie

Jeg elsker vel historier og jeg elsker overraskelser. Jeg liker mysterier. Noen av favorittfilmene mine … er de der ikke alt er som du tror, røpet Irrational Games-sjefen, som er kjent for drastiske usvinger i historiene sine.

Nå står noen andres grunnhistore i sentrum, med de begrensningene det byr på, uten at Levine ser mørkt på det.

- Det er en så goofy syttitallsgreie, men jeg tror det finnes en ordentlig bra historie der inne som trenger å bli fortalt. Og den har definitivt inspirert nesten alt jeg har gjort i karrieren min, fortalte han Gamespots journalist.

Ken Levine har også begynt å pludre med et nytt spillmanus, som skal være inspirert av stjerneregissører som Steven Soderberg, Coen-brødrene og Stanley Kubrick.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3