Først revolusjonerte han historiene i videospill

Nå lager «BioShock»-skaperen film.

20. juni 2013 11:56

(PressFire.no): Med klassikerne «System Shock 2», «BioShock» og nylige «BioShock Infinite» på baken, er Ken Levine en av spillbransjens mest respekterte historiefortellere. 

Det mange ikke vet, er at amerikaneren faktisk startet karrieren som en moderat suksessrik manusskribent for film, før han endte opp på mer interaktive beitemarker.

Snart vender han tilbake til gamle trakter. Filmsiden Deadline melder nemlig at Levine blir manusforfatter for en nyversjon av den hyllede sci-fi-dystopien «Logan’s Run».

Kultklassiker

Originalfilmen ble utgitt i 1976, og forteller om et framtidssamfunn hvor en datamaskin styrer samfunnet pluss folks basale behov. Og levetiden deres, da.

På grunn av overbefolkning må alle bøte med livet på 30-årsdagen sin, noe som selvsagt ikke er særlig populært. Så følger man Logan 5, helten som vil bryte løs fra tyranniet. 

«Logan’s Run»-nytolkningen har vært under utvikling hos flere kjente regissører, senest «Drive»- og «Pusher»-dansken Nicolas Winding Refn, uten at det ledet noen vei.

Spillskribenten Ken Levine skal etter sigende være svært begeistret for originalfilmen. Det er ifølge Deadline årsaken til at han tar på seg manusarbeidet i stedet for å holde seg til spill.

Han har tidligere punktert filmatiseringen av «BioShock», etter iherdig arbeid fra veteraner som Gore Verbinski («Pirates of the Caribbean»).

Multiverktøy

Med det sagt, skal Levine fortsatt være kreativ sjef for spillstudioet Irrational Games og ta seg av sine daglige oppgaver der.

De er sannsynligvis langt unna å annonsere neste prosjekt etter «BioShock Infinite», men i mai røpet «BioShock»-skaperen at han pludrer på et helt nytt spillkonsept.

Der er de toneangivende filmregissørene Paul Thomas Anderson («There Will be Blood» og Steven Soderbergh («Ocean’s Eleven»), samt legenden Stanley Kubrick, inspirasjonskildene.

Vi møtte Ken Levine sist jul, og snakket blant annet om hans innstilling til historiefortelling. Den gangen innrømte bransjeikonet blant annet at han ikke er så glad i spillhistorier generelt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3