Dykk ned i «BioShock»-dypet – igjen

Detektivdrama i «Infinite»-fortsettelsen.

30. juli 2013 14:40

(PressFire.no): For en måneds tid siden lovet Irrational Games og utgiveren 2K at de snart skulle røpe planene for «BioShock Infinite»-fortsettelsen.

Da dette storspillet ble lansert i slutten av mars, var det nemlig med løfter om flere nedlastbare episoder og nytt innhold.

I dag kom endelig bekreftelsen og detaljene rundt hva som er i gjære. Totalt slippes tre slike DLC-pakker. Den første av disse, «Clash in the Clouds», lanseres i dag.

NB! Se to ferske trailere nederst i denne saken.

Første dose kommer i dag

I skybyen Columbia, arenaen for «Infinite», fikk vi plenty luft under vingene. Det er klart at vi får en ny oppfordring til å bruke Columbia som lekeplass i første dose ekstrainnhold. «Clash in the Clouds» lanseres til pc (via Steam) klokka 18:00 i dag og koster cirka 30 kroner.

Eurogamer skriver at PlayStation 3- og Xbox 360-eiere kan få kloa i denne «så fort Sony og Microsoft oppdaterer sine respektive nettbutikker».

(Europaversjonen av PlayStation Store får ukentlig påfyll hver onsdag ettermiddag, Xbox-påfyll skjer mer dynamisk).

I «Clash of the Clouds»  får du bryne deg på flere bølger av fiender i intense arenakamper, og må takle utfordringene med en tidsfrist.

I de neste to DLC-pakkene får du mer kjøtt på beinet.

Eurogamer beskriver «Burial at Sea» som en toakters detektivhistorie der Booker DeWitt skal utforske undervannsbyen Rapture. Her møter vi også en voksen utgave av Elizabeth – og kan spille som begge to.

Booker er etterforskeren, Elizabeth kler rollen som femme fatale.

- Liker at folk skal undre litt

Mens salget av «sesongpass» til de tre forespeilede ekstrapakkene til «Infinite» har pågått en tid, har utgiveren hele veien lovet at alt innholdet skal være lansert før mars neste år.

Ken Levine indikerer at den første av to deler i «Burial at Sea»-pakka «kan komme i år», mens siste akt «kommer litt senere».

Handlingen legges to år før det som var starten i det første «BioShock», nærmere bestemt nyttårsaften 1958, altså en tid før Rapture raknet.

- Helt i begynnelsen er du Booker, privatdetektiv i Rapture, og du sitter på kontoret mens denne kvinnen kommer inn. Dere kjenner tilsynelatende ikke hverandre, forteller Ken Levine til Eurogamer.

- Vi forklarer ikke mer rundt det.

- Vi liker alltid å hive folk til et sted der historien til slutt ender opp med å gi deg mer mening, men vi ønsker ikke å gjøre det mest åpenbare …

- Vi liker at folk umiddelbart skal undre på hva som egentlig foregår, forteller Levine.

- Ingen restemat

I motsetning til det som har blitt en tendens i spillbransjen, ville Levine først begynne på jobben med disse tre episodene etter at «Infinite» var ferdig og lansert.

Grunnen? Han ville ha et friskt perspektiv, ikke «skrape sammen rester som ble liggende igjen på gulvet», skriver Eurogamer.

Han medgir at første runde, «Clash in the Clouds», på en måte er et kompromiss mellom tidsfrister og skala - mens «Burial at Sea» betegnes som «et kjærlighetsbrev til fansen».

I den siste delen av «Burial at Sea» får vi altså spille som Elizabeth, mens Booker er spillfiguren i den første.

- Denne andre delen har en liten tvist ved seg. Du spiller Booker i del én, men vi lyttet til tilbakemeldingene fra fansen og visste godt hva de føler om Elizabeth. Vi besluttet at vi ønsket å endre på en del ting til denne tredje utvidelsen, derfor kan du spille som Elizabeth og gameplayet er temmelig annerledes når du gjør det, hinter Levine om.

Den første av de totalt tre «Infinite»-pakkene, «Clash in the Clouds», lanseres til pc i dag (og koster rundt 30 kroner). Toakteren «Burial at Sea» kommer ut senere, priset til cirka 200 kroner totalt. Season pass, der du får alt av DLC, koster cirka 150 kroner.

Se traileren fra Burial at Sea og Clash in the Clouds

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3