Den første «Skyrim»-utvidelsen er avslørt

Xbox 360-eierne får «Dawnguard» først.

2. mai 2012 10:47

(PressFire.no): Som nevnt på søndag begynte ryktene å svirre om den første utvidelsespakken til rollespillmastodonten «The Elder Scrolls V: Skyrim» sist uke.

En snushane bladde gjennom filene til spillets seneste oppdatering, og fant bevis på at utgiver Bethesda har planer om å legge både snøalver og armbrøster til fantasiverdenen.

Storslåtte planer

Ifølge Gamespot kommer det ekstra innholdet i løpet av sommeren, og det er Xbox 360-eiere som får gleden av å leke med det først. Prisen er foreløpig ikke bestemt, og det er ingen lovnader om at snøalvene faktisk ankommer.

I februar arrangerte utgiver Bethesda en liten konkurranse blant de ansatte, hvor de gjennom en uke ga dem frie tøyler til å utvide spillet akkurat slik de ville. Det resulterte i både drager man kunne ri på og evnen til å bygge egne hus. Spillprodusent Todd Howard lovte den gangen at dette innholdet kunne flettes inn i fremtidige utvidelser.

Kanskje noe av det blir å se i «Dawnguard»?

Den gangen snakket Howard også om Kinect-støtte til rollespillet - en funksjon som rulles ut til Xbox 360-eiere i dag. Oppdateringen er gratis, og skjer automatisk når du starter spillet.

Brukerskapte utvidelser

Om du har Windows-utgaven av «Skyrim», er det ikke sikkert at du trenger å åpne lommeboka for å polstre det frodige fantasiuniverset. Med skapelsesverktøyet Creation Kit, som er gratis gjennom spillsentralen «Steam», kan alle snekre sammen og distribuere sitt eget tilleggsinnhold.

Det dro blant annet spillselskapet Valve nytte av, da de fikset sammen gratisutvidelsen «Fall of the Space Core». Her får spillerne tilgang til en personlighetskjerne lik den rappkjefta kompanjongen Wheatley fra det kritikerroste plattformspillet «Portal 2», noe du kan se i videoen under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3