«FUS RO DAH!»

«Skyrim» får stemmekommandoer via Kinect.

13. april 2012 11:23

(PressFire.no): Ja, du hørte riktig. Det kommer nå en gratis oppdatering til «The Elder Scrolls V: Skyrim» som implementerer støtte for bevegelsessensoren Kinect til Xbox 360.

Det betyr ikke at du skal vifte med sverd i stua iført plastikkhjelm med horn, og saueskinn rundt livet. Eller det velger du selv (send bilder). Kinect-sensoren vil uansett ikke plukke opp bevegelsene dine, for det er i hovedsak stemmekommandoer som skal brukes.

Se video i bunnen av artikkelen!

I en pressemelding heter det at du skal kunne utføre dragon shouts via Kinect-sensoren, men også organisere utstyr, navigere menyer eller gi ordre til allierte. Du skal også kunne lagre spillet eller hente lagringer.

Du skal også kunne navigere kartet med stemmekommandoer i tillegg til å kunne lage snarveier. Det skal være snakk om over 200 mulige kommandoer.

Videre avslører Bethesda at det kommer mer eksklusivt innhold til Microsofts konsoll – de skriver at de nå jobber med spillets første utvidelse, som blir eksklusiv for Xbox 360. Pakken vil ifølge pressemeldingen inneholde flere oppdrag, nye områder og funksjoner.

Det står ingenting om når Kinect-pakken eller utvidelsespakken slippes, men at det skal komme mer informasjon «snart».

Stemmekommandoer på Kinect er i utgangspunktet ikke åpnet for å navigere Xbox 360-en i Norge, på grunn av manglende støtte for norsk språk. Men flere spill bruker stemmekommandoer på engelsk, deriblant «Mass Effect 3» og nå snart altså «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3