– Definitivt mer enn et eksperiment

Sony tror VR vil piske spillbransjen videre.

7. juli 2014 13:52

(PressFire.no): I fremtiden kan spilling med virtual reality-briller bli et vanlig syn.

Det håper i hvert fall Facebook-eide Oculus VR og Sony. Begge satser tungt på VR-teknologi.

Sonys Project Morpheus ble avslørt tidligere i år. En ny Oculus Rift-modell er på trappene, for senere i sommer kommer andre generasjon av utviklerversjonen.

– 

Investerer stort

Sony-topp Andrew House forteller at VR er mer enn en gimmick fra selskapet. De satser på tilbehøret.

– Dette er definitivt mer enn et eksperiment. Vi har forpliktet oss. Vi investerer betydelig i dette produktet, sier House til The Guardian.

Project Morpheus skal støtte PlayStation 4-spilling, men foreløpig er det uklart når det ferdige produktet er lanseringsklart. Det samme gjelder Oculus-brillene.

Ved å plassere to skjermer foran øynene, narres hjernen til å se verden gjennom 3D. Bevegelsene i virkeligheten spores og gjenskapes i VR-verdenen.

Se mer av hvordan dette fungerer i videoen fra Sonys debut av Project Morpheus, fra Game Developers Conference i vår.

Vil tilby magi

Det er mange år siden de første VR-produktene ble testet i spillbransjen, men det er først nå selskap som Sony og Oculus mener timing og teknologi er riktig.

Blant annet er bildekvaliteten og redusert forsinkelse nøkkelområder som bydde på problemer med opplevelsen hos de tidligste VR-spillbrillene.

Vi tror vi kan komme dit at vi leverer en magisk følelse av tilstedeværelse – der hjernen din lurer deg til å tro du faktisk er på dette stedet, sier Andrew House.

Vi tror dette er noe som kan bli veldig, veldig interessant, som en ny grense innen spillutvikling, mener Sony-sjefen.

Hovedkonkurrenten til Sony når det gjelder «konsollkrigen», Microsoft, har så langt ikke avslørt planer om virtual reality. Det eneste vi har sett fra den kanten er skisser fra et patent de sikret seg, og flere spor av VR-briller som også ble nevnt i et kontroversielt, 56 sider langt dokument fra 2012.

Andrew House er usikker på om virtual reality er noe som vil slå an på det store markedet.

Jeg vet ikke, men jeg tror i hvert fall dette blir enda en interessant fordel for økosystemet til PlayStation 4, og ytterligere en måte for oss å skape helt nye opplevelser. Det er essensen av det vi ønsker å by på.

Vi testet Project Morpheus bak lukkede dører under årets E3-spillmesse. Slik fortonet det seg:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3