De satt fire måneder i gresk fengsel for «spionasje»

Nå er spillutviklerne løslatt mot kausjon.

15. januar 2013 15:43

(PressFire.no): I september skrev vi om de to spillutviklerne fra det tsjekkiske spillstudioet Bohemia Interactive, som ble arrestert og anklaget for spionasje på den greske øya Limnos.

Da de fotograferte en militærinstallasjon på øya ble de arrestert av gresk politi og anklaget for spionasje. Selv hevder de sin uskyld og forklarer at de bare var på ferie.

Statminister engasjerte seg

Etter tre måneder ble det jobbet med å få dem løslatt, og i november begynte den tsjekkiske presidenten å engasjere seg.

- Herr president, jeg vil be deg om å følge denne uheldige saken med spesiell oppmerksomhet, så den ikke kaster unødvendig skygge på vårt ellers strålende forhold, skal han ha uttalt ifølge Eurogamer.

Det har tydeligvis hatt effekt. Nå forteller nettsiden som ble opprettet til støtte for de to arresterte at de har blitt løslatt.

Den greske statsministeren Antonis Samaras skal i dag ha informert den tsjekkiske statsministeren om at de blir løslatt mot kausjon pålydende 5000 euro hver.


- Bare på ferie

De to utviklerne risikerte 20 års fengsel om rettsaken hadde fortsatt.

Arbeidsgiveren Bohemia Interactive, som blant annet står bak krigssimulatoren «Arma», har hele tiden stått fast på at de ikke var på øya for å hente informasjon til jobben.

Handlingen i «Arma 3» tar blant annet sted på den aktuelle øya i Hellas, men spillutviklerne har hevdet å ha en personlig interesse og derfor valgte å ta ferien der.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3