Skulle bare gjøre research til dataspill

Nå er de arrestert for spionasje.

11. september 2012 14:55

(PressFire.no): To spillutviklere fra det tsjekkiske spillutviklerselskapet Bohemia Interactive er arrestert på den greske øya Lemnos. De siktes nå for spionasje, melder greske news.in.gr.

De to skal ha vært på øya for å hente inn informasjon til militærsimulatoren «Arma 3», som skal ha handling på øya.

Politiet skal ifølge greske medier har funnet det mistenkelig at de to tsjekkerne filmet og fotograferte militære installasjoner, og valgte derfor å arrestere de to personene. De blir nå siktet for spionasje.

Sjefen og grunnleggeren for Bohemia Interactive, Marek Spanel, bekrefter på selskapets offisielle forum at det stemmer:

- Det er sant. Vi foretrekker at dette ikke diskuteres på vårt forum akkurat nå, i alle fall inntil vi får flere detaljer om saken. Derfor kommer jeg til å stenge tråden og våre moderatorer kommer til å stenge diskusjoner om dette her, sier han og takker for forståelsen.

Bohemia Interactive er kjent for å ha stått bak «Operation Flashpoint»-serien og har i tillegg stått bak militærtreningsspillet Virtual Battle Space, som blant annet brukes av det norske forsvaret.

«Arma 3» er deres nye spill og skal ha handling i fremtiden, hvor NATO har stasjonert seg på greske øyer for å håndtere en Iransk invasjon.

Spillet skal etter planen slippes tidlig i 2013.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3