Siktede «spillspioner» holdt fengslet i tre måneder

Nå engasjerer Tsjekkias president seg.

22. november 2012 10:22

(PressFire.no): I september ble to spillutviklere fra tsjekkiske Bohemia Interactive arrestert på den greske øya Limnos, beskyldt for å ha spionert på militærbasen der.

Selv om de skal ha vært involvert i militærsimulatoren «Arma 3», bedyrer sjefene deres at de to bare var på ferietur da de ble anholdt. 

Tre måneder senere sitter de fortsatt varetektsfengslet. Nå har den tsjekkiske presidenten valgt å involvere seg i saken.


Demontrasjonstog

- Herr president, jeg vil be deg om å følge denne uheldige saken med spesiell oppmerksomhet, så den ikke kaster unødvendig skygge på vårt ellers strålende forhold, skal han ha uttalt ifølge Eurogamer

President Václav Klaus insisterer flere ganger på at han har tiltro til at greske myndigheter gir de to arrestantene en nøytral og rettferdig vurdering.

I Tsjekkia har saken skapt mye oppmerksomhet. Spillutviklermiljøet har trommet opp til et demonstrasjonstog i Praha på mandag. 

Innvendingene skal blant annet gå på at de to tsjekkerne har måttet sove på bart gulv i celler med opptil 25 andre fanger, skriver Eurogamer.


Lager spill derfra

Anklagen går på at de to fra Bohemia Interactive har tatt bilder av det sikkerhetsstemplede militæranlegget på Limnos.

Det neste storspillet fra tsjekkerne, «Arma 3», er blant annet satt til den omtalte militærbasen, men utviklerne bedyrer altså at de ikke har forespurt materiale derfra.

Greske myndigheter har fortsatt ikke gitt signaler for når en eventuell rettssak igangsettes, og inntil videre blir de to holdt i varetekt.

Så gjenstår det å se om den tsjekkiske presidentens personlige forespørsler når fram.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3