De norske GAME-butikkene er solgt

Kjøpt av svensk spillutgiver.

31. mai 2012 11:32

(PressFire.no): Tidligere i år skrev vi om Europas største spillkjede, som var i så dårlig økonomisk forfatning at de sto på kanten av konkurs.

I siste liten kom imidlertid investeringsselskapet OpCapita inn som kjøper. Etter det har enkelte regioner av kjeden, blant annet Spania og Portugal, blitt solgt unna til søsterselskap av samme eier eller blitt trimmet bort.

Nå har de skandinaviske butikkene også blitt solgt.

Det er spillutgiveren av karaokespillet «We Sing» og dansespillene «Dance Party», Nordic Games, som har sikret seg 55 butikker fordelt på 44 butikker i Sverige og 11 i Norge. Kjeden har 270 ansatte i Sverige og Norge.

- Jeg ser stort potensial i GAME. Med en helt ny strategi og butikkenes strategiske plassering, lojale kunder, positive leverandører og mest av alt – kompetente ansatte, er vi sikre på å få GAME tilbake i fortjeneste igjen.

- Å være en underdog i en tid der mange generelt er negative til fysiske butikker, gjør dette bare til en mer spennende utfordring, sier Nordic Games-grunnleggeren Lars Wingefors til Gamesindustry.biz.

GAME i Australia la nylig ned 60 butikker, hvor rundt 280 ansatte mistet jobben. Kjeden gjennomgår også en restrukturering i Storbritannia, hvor 2100 ansatte har mistet jobbene og 277 butikker har stengt dørene.

Det er usikkert om Nordic Games vil stenge noen butikker i Norge eller Sverige.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3