- De elsker hele pakka med «Insane»

Del Toros skrekkelige feberdrøm lever videre.

30. november 2012 09:53

(PressFire.no): Guillermo del Toro har funnet et nytt hjem til sitt «Insane»-prosjekt.

Filmregissøren bak blant annet «Pan’s Labyrinth» og «Hellboy», sier ifølge Joystiq at han fikk napp på det aller første møtet.

- Jeg kan ikke fortelle hvem det dreier seg om, men i det første møtet gikk vi til en stor utvikler og det virker som om de plukker opp prosjektet – fordi de elsker hele pakka, sier Guillermo del Toro.

- Utenfor vår kjernevirksomhet

I august ble det kjent at spillselskapet THQ droppet del Toros planlagte skrekkspilltrilogi. «Insane» ble ofret på grunn av THQs vanskelige økonomi.

240 ansatte mistet jobbene sine, aksjen til THQ sto en tid i fare for å bli kastet ut av børsen i USA – og et par store spillprosjekter ble fristilt.

- Ved å kansellere disse prosjektene som ligger utenfor vår kjernevirksomhet, føler vi at økt fokus på våre viktigste spill, sa den nye spillsjefen Jason Rubin ifølge Eurogamer.

Ett eller tre spill?

Del Toro sier at «Insane» ligger minst to år fram i tid.

- Vi brukte drøyt halvannet år på det, og vi har meislet ut hvordan universet skal bli. Nå skal vi begynne å jobbe med etappen som består av kodingen, skape spillmotoren og begynne med testingen. Det kommer til å ta minst to år med modellering, rendring og få lagd alle miljøene.

- Spillet er på en måte skapt. Nå skal vi lage det, sier del Toro ifølge Joystiq.

Mens THQ eide rettighetene til «Insane», var det planlagt som en trilogi. Del Toro er ikke lenger skråsikker på at det blir tilfelle.

- Jeg tror vi skal konsentrere oss om å lage et fantastisk spill, så får vi se. Åpenbart har vi skisset for den idéen (å lage en trilogi – journ. merk), så jeg tror det er en mulighet.

«Insane» ble avslørt i forbindelse med Spike TVs Video Game Awards i desember 2010. I forbindelse med showet ble det sluppet en kjempekort fristetrailer som setter stemningen.

Lager ny monsterfilm

I går havnet en mystisk video på nettet, som skildrer en falsk nyhetssending der vi ser San Francisco under angrep av et monster.

Den knyttes til Del Toros neste film, «Pacific Rim».

Golden Gate Bridge har kollapset og et marinefartøy frakter det som ser ut som et gigantisk skjelett. Panikken brer seg ut i gatene, ser vi.

«Pacific Rim» skal etter planen være ferdig neste år. Her ser du «nyhetssendingen» som rapporterer fra San Francisco:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3