«Darksiders», «Red Faction», «Titan Quest»

Spillkjempen THQ selger siste rest av konkursboet.

27. februar 2013 09:54

(PressFire.no): Å si opp 240 ansatte holdt dem bare varme en liten stund. Etter store økonomiske problemer i flere år, ble THQ - en av verdens største spillutgivere - i fjor slått konkurs.

Før det veletablerte selskapet går ad undas må merkevarene og eiendelene deres auksjoneres bort for å drive penger til kreditorene.

I fjor ble hyllede produkter som «Saint’s Row», «Metro 2033» og strategiekspertene Relic Entertainment solgt. Nå skal en ny, omfattende liste med klassikere under hammeren, ifølge Polygon.

Bredt utvalg

Katalogen til THQ er fylt til randen av kritikerroste spill, og THQ hevder selv at de har fått over 100 interesserte forespørsler allerede.

«Darksiders»- og «Red Faction»-seriene er to av lisensene man kan overta, og de aller mest aktuelle spillene på lista. Utgiveren har likevel en veldig lang historie.

Svært populære «Homeworld» og oppfølgeren er to biter strategihistorie som kan sikres for rett pris. «de Blob» og det alternative skytespillet Full Spectrum Warrior» er andre luringer.

Den klassiske «Diablo»-klonen «Titan Quest», fargerike «de Blob» og det alternative skytespillet Full Spectrum Warrior» likeså. 

Man kan også kjøpe retten til å gjenutgi de relativt ferske Double Fine-spillene «Stacking» og «Costume Quest», strategiperlen «Supreme Commander» og velkjente «Worms 2».

Diger katalog

Til sammen skal hele 92 ulike spill bytte eier om alt går etter planen (hele listen kan du lese hos Polygon), og de innledende budene må være klare før 1. april. Deretter skal budrunder fortsette i to uker.

Interessen var formidabel i forrige runde av konkurssalget. Blant annet ønsket Double Fine å kjøpe tilbake distribusjonsrettigher for et par av sine spill. Kanskje denne gangen?

Flere av spillene i restpotten har fått en god mottakelse i senere tid. Her i gården fikk både «Darksiders II» og «Red Faction: Guerrilla» en lavavarm mottakelse.

Ifølge THQ skal den endelige overføringen av rettigheter være ferdig i løpet av medio mai. Det er nok også noe av det aller siste vi ser fra 24-åringen THQ.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3