Crytek balanserte trolig på kanten av stupet

– Har nå sikret driften.

28. juli 2014 12:20

(PressFire.no): Det har versert alvorlige påstander om den økonomiske situasjonen hos Crytek de siste ukene.

Lønninger lot vente på seg, hevdet en rekke ansatte til Kotaku. Noen av toppfolka har i sommer forlatt jobbene sine hos det tyske spillselskapet best kjent for «Crysis»-serien og Crytek-spillmotoren.

Endelig har Crytek kommentert noen av spekulasjonene, og innrømmer at selskapet har slitt i «en overgangsperiode.»

Tar selvkritikk

Crytek har sikret seg frisk kapital, heter det i en pressemelding blant andre Venture Beat har fått kloa i.

Selskapet røper ikke alle detaljene her, men går igjennom situasjonen til selskapet på overfladisk vis.

De bekrefter delvis noen av meldingene som har versert, men understreker at Crytek som selskap holder på med en restrukturering:

De siste ukene har det vært en rekke rapporter og meldinger relatert til økonomiske problemer hos Crytek. Vi har allerede oppdatert de ansatte hos alle våre studioer, og er derfor nå i en posisjon der vi kan dele flere detaljer med pressen og publikum, heter det innledningsvis i pressemeldingen.

De tar videre selvkritikk for å ha latt situasjonen skli ut, og for ikke å ha gitt sine ansatte god nok informasjon på et tidligere tidspunkt.

Har sikret seg kapital

Crytek peker på at de som selskap er inne i en fase der de skifter fokuset fra å være et utviklerstudio til å bli en utgiver med en onlinestrategi.

– Disse utfordringene skrider videre fram med et økt behov for kapital, som vi nå har sikret, skriver Crytek.

– Vi kan nå konsentrere rundt den langsiktige strategiske retningen til Crytek, og på våre kjerneområder.

 Med vår organisasjon, økonomiske status, (spill)portefølje og teknologi, har vi nå lagt fundamentet for å trygge Cryteks fremtid – ikke bare på kort sikt, men også langsiktig.

Avslutningsvis heter det i pressemeldingen at Crytek forhåpentligvis har flere gode nyheter å dele snart.

Er «Homefront» i rute?

Det er foreløpig ikke kjent hvem som har spyttet penger inn i Crytek, og til hvilke betingelser det tyskbaserte selskapet har fått frisk kapital eller en investor.

Vi vet heller ikke om noen av de kjente spillene i produksjon hos Crytek blir utsatt eller er berørt.

Det mest profilerte spillet er «Homefront: The Revolution» som etter planen skal være ferdig neste år. Dette er en oppfølger til 2011-skytespillet som er myntet på Xbox One, PlayStation 4 og pc. Crytek kjøpte rettighetene til «Homefront» etter at THQ gikk konkurs.

De annonserte «Arena of Fate», en MOBA-variant med eventyrlig sus, like i forkant av sommerens E3-spillmesse i Los Angeles.

Dessuten jobber Crytek med «Hunt: Horrors of the Guilded Age». Begge disse spillene skal være gratis, med innbakte mikrotransaksjonsmuligheter.

Free-to-play-titler har vært en økt satsning for Crytek de siste par åra. En av Crytek-grunnleggerne, Cevat Yerli, fortalte i et intervju med VideoGamer i 2012 at de var klare for å gi ut spill som «ikke melker kundene til døde», gjennom nye kanaler.

Både Kotaku og Eurogamer sine kilder bekreftet tidligere denne sommeren at en oppfølger til «Ryse: Son of Rome», et av Xbox One-lanseringspillene, var i startgropa. Men uenighet mellom Microsoft og Crytek rundt rettighetene til denne spillserien, skal ha ført til at «Ryse 2» nå er lagt på is.

Denne «Homefront: The Revolution»-traileren ble sluppet i forbindelse med E3-spillmessa tidligere i sommer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3