Blir dette «Dota 2»-dödaren?

Hiver Robin Hood og Frankenstein inn i kampene.

22. mai 2014 15:30

(PressFire.no): Crytek har i dag annonsert sin neste storsatsning, «Arena of Fate».

Spillet flørter åpenbart med MOBA-sjangeren, og skal dermed knive om oppmerksomhet og popularitet i samme segment som blant andre «League of Legends» og «Dota 2».

«Arena of Fate» utvikles både til konsoller og pc.

– 

Legendariske kamper

– Én enkelt person kan endre historien, men det kreves et helt lag av helter for å forandre skjebnen! «Arena of Fate» inviterer deg å spille din rolle i kamper fem mot fem, på en måte du aldri har opplevd før, reklamerer utviklerne selv.

– Med så mange kraftige helter å velge mellom er mulighetene nesten uendelige, og kampene blir legendariske hver gang.

Den viktige E3-spillmessa i Los Angeles neste måned byr på den første muligheten til å teste «Arena of Fate», forteller Crytek, mest kjent de seneste åra for å stå bak «Crysis»-serien og Xbox One-lanseringsspillet «Ryse: Son of Rome».  

Jean d'Arc mot Rødhette

– Tenk deg at Jean d’Arc og Robin Hood samarbeider for å jakte på Rødhette, er ikke det fantastisk? Sett bort fra spillets ikoniske helter, som alle folka våre elsker, utfordrer vi også oss selv til å lage en strømlinjeformet spilleropplevelse som tillater både tilgjengelighet og et rikt, dypt actionspekket gameplay, sier Vesselin Handjiev, spillregissøren.

– Vi gleder oss til å ta imot den første bølgen av spillere i arenaen denne sommeren, og skal lytte nøye på tilbakemeldingene vi får og gjøre fellesskapets bidrag til et nøkkelelement, fortsetter han.

Betaen åpner snart

På listen med figurer som hittil er nevnt i forbindelse med spillet, finner vi Robin Hood, Frankenstein, Jeanne d’Arc, Jack the Ripper, Fenrisulven, Baron Münchhausen, Nikola Tesla og Rødhette (med eller uten ulven).

Det er Cryteks Sofia-avdeling som står bak utviklingen. Tidligere har folka i Bulgaria stått bak «Knights of Honor» og «WorldShift».

Planen er å starte en betatest allerede i sommer, og påmeldingen har startet (gjelder pc-versjonen).

Blizzard vil være med

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilke konsoller som får «Arena of Fate», men det legger seg trolig på free-to-play-modellen Crytek tidligere har snakket så varmt om, også implementert i skytespillet «Warface» fra samme gjeng.

Blizzard kaster seg snart også på MOBA-bølgen med «Heroes of the Storm». «World of Warcraft»-folka beskrev i fjor høst: «en kombinasjon av alle våre helter og fiender i en eneste stor kamp til døden.»

Mer informasjon om «Arena of Fate» serveres på E3 i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3