– Bruk stua di som en «Minecraft»-byggeplass

Microsofts nye spillbrille.

21. januar 2015 21:17

(PressFire.no): Snakk med svigermor over Skype, og ha henne «sittende» innen rekkevidde når det skjer. Bygg din neste «Minecraft»-verden på en helt ny måte.

Dette var et par av bruksområdene Microsoft ser for seg til sin store avsløring under pressekonferansen onsdag kveld.

Selskapet satser ikke på virtual reality, slik Facebook-eide Oculus og Sonys Morpheus gjør. Microsoft legger i stedet alt bak augmented reality, og blander inn hologrammer.

NB! Vi fulgte pressekonferansen i vårt livestudio. Der finner du alle nyhetene på ett brett.

En universell plattform

Vi har sett patentskissene fly rundt før. Det har i lengre tid versert rykter om at AR er greia Microsoft fester mest lit til.

Under Windows 10-pressebriefen ble det endelig avslørt.

Og vi fikk se Microsoft HoloLens for første gang. Tidlig i pressekonferansen fikk vi et lite gløtt.

Den siste halvtimen ble det ryddet plass til å vise mye mer.

– Vi har nå en universell plattform, sa Microsoft-sjef Satya Nadella, og siktet til det nye operativsystemet Windows 10.

Og nå, hologrammer. Dette er i sum hva som skal gjøre oss attraktive, forklarte Microsoft-sjefen.

På tur med NASA

Microsoft ville ikke avsløre hvor mye HoloLens vil koste, eller gå ut med lanseringsdetaljene. Alt selskapet røpet var at disse brillene skal ut på markedet «i løpet av levetiden til Windows 10».

For å sikre en utenomjordisk opplevelse i din egen stue har Microsoft samarbeidet med NASA, og flere av folka bak Kinect-sensoren har vært sysselsatt med å gjøre spillopplevelsene på Microsoft-plattformer bredere.

AR handler om å legge ny grafikk på toppen av eksisterende objekter eller stua di – sett igjennom brilleglassene. HoloLens trenger ikke kobles til en maskin, brillene har egne sensorer og prosessorer innebygd.

Alle Windows 10-programmer kan i prinsippet hentes fram og oppleves på hologrammåten, sa Microsoft.

Spill på tvers av pc og Xbox

 Opplev Mars mens du er på kontoret, insisterte Alex Kipman, myntet på hvordan de nye opplevelsene skal bli med HoloLens.

Teknologien er fortsatt fersk, og Microsoft sa gjentatte ganger at de vil bruke de neste anledningene – slik som Game Developers Conference i mars og E3-spillmessa i juni – til å forklare mer fra sin hologram-plan.

En annen stor spillrelatert nyhet var måten Microsoft nå ser for seg å blande pc-spillere og Xbox One-eiere. «Fable Legends» blir et av flere slike cross-play-titler.

Xbox-sjef Phil Spencer forklarte at også strømming av spilløkter skal gjøres tilgjengelig på tvers av plattformene.

Og, Xbox One får Windows 10.

Microsofts spillsjef holdt kortene tett til brystet i forhold til ytterligere spill som skal viske ut grensene mellom pc og Xbox i fremtiden.

Det ble hintet om at mobiler, nettbrett, Xbox One og pc skal kunne strømme fritt innen Microsoft-familien, uavhengig hvor du spiller.  

Onsdagens pressekonferanse var mest å regne som noen første skritt i en slik retning. Det endte med en video der gjengangere som «Halo», «Forza» og «Fable» ble tatt fram igjen, for å vise noen av titlene på vei til Xbox i nærmeste fremtid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3