- Blir fem ganger større enn «GTA IV» og lanseres neste år

Massive «GTA V»-avsløringer – eller rent oppsinn?

26. mars 2012 10:38

(PressFire.no): Det er mange som venter i spenning på mer informasjon om «Grand Theft Auto V». Spillet ble avslørt gjennom en trailer på tampen av fjoråret. Etter det har det vært stille.

Det som er sikkert er at turen igjen går til Los Santos, «GTA»s svar på Los Angeles, og man får definitivt følelsen av at Rockstar vil kommentere den økonomiske krisen verden står oppe i på sitt sedvanlige vis.

En lang rekke med påståtte detaljer om «GTA V» havnet på GameSpot sitt forum tidligere denne måneden, men ble raskt slettet. I helga ble innlegget snust opp igjen, av blant andre Examiner. Du finner hele forumposten her (via Google cache), men vær klar over at det skjuler seg spoilers om tidligere «GTA»-spill der også, ikke bare nytt sladder.

Forumforfatteren hevder å være venn av en tidligere Rockstar North-medarbeider som fikk sparken. Det gjør at det er all mulig grunn til å sortere dette som et tvilsomt rykte inntil videre. Brukeren som skrev dette ble raskt utestengt fra GameSpot-forumet.

(NB! Vi har unnlatt å ta med et par spreke detaljer fra innlegget, som potensielt kan være en type avsløringer man ikke har lyst til å få servert - om alt dette medfører et snev av riktighet, da).

- Flerspillerdel med plass til 32

Hovedpersonen i spillet vil bli Albert de Silva som har bakgrunn fra den kriminelle underverdenen i Vice City.

Albert blir den eneste spillbare figuren i «GTA V», hevder forfatteren av foruminnlegget.

Sønnen, Kevin, er en «stereotypisk Call of Duty-spiller» som ikke er redd for å rope fornærmende ting mens hans spiller online. Albert de Silva er mulig å få øye på i den første traileren - som «han rike fyren».

Du ser Albert to steder i debuttraileren: Først når vi ser ansiktet hans fra siden, og senere når han sitter bak rattet i en Deceptor (Audio R8).

Flerspillerdelen av «GTA V» vil ha plass til 32 spillere til Xbox 360 og PS3, mens forumforfatteren ikke vet detaljene om PC-utgaven. Vedkommende skriver at det vil være mulig å danne gjenger – som i «Red Dead Redemption» – og sammen kan dere begå innbrudd i en militærbase, på jakt etter høyteknologiske våpen, eller lignende.

«»

- Fem ganger større enn GTA V

Ryktemakeren påstår at spillverdenen vil bli omtrent fem ganger større enn «Grand Theft Auto IV», og Los Santos legger beslag på halve kartet alene.

Dette samsvarer med et rykte vi har skrevet om tidligere - der en som påsto av være en tidligere Rockstar-ansatt sendte et bilde av spillkartet ut på Twitter.

Som den første traileren indikerer, vil det være mulig å ferdes via luftveien. Flytypene i spillet vil bestå av alt fra gamle 2. verdenskrigfly til moderne privat-jetfly, skriver sladdermakeren.

Våpenbruken blir mer realistisk enn tidligere i spillserien, påstås det. Det skal også være mulig å gjøre enkle forbedringer både av kjøretøy og våpen, mens siktet på våpenet blir påvirket om du for eksempel sitter i en bil i høy hastighet.

Lanseringen for storspillet blir først i mai 2013, påstår personen bak det mystiske foruminnlegget på GameSpot.

En eksakt dato er foreløpig ikke spikret, skriver vedkommende, ettersom utviklerne i Rockstar North trenger minst seks måneder til før spillet nærmer seg ferdigstilling. Det hevdes at en spillbar demo vil være tilstede på den store E3-spillmessen i Los Angeles i juni.

- Kjøp eller selg våpen og narkotika

Mange forbinder «GTA»-opplevelsen med først å rappe en pen sportsbil, cruise rundt og se på storbyen som inneholder alle oppdragene du snart skal begi deg ut på.

Radiostasjonene er en viktig del av dette aspektet, og disse blir enda mer sofistikert til «GTA V».

Blant annet vil trafikkmeldingene som serveres over eteren reflektere det som skjer i spillbyen. Vurderer du hvilken rute du skal ta til ditt bestemmelsessted, vil altså trafikkvarselet kunne hjelpe deg.

Flere PressFire-lesere har allerede uttrykt et sterkt ønske om at Rockstar implementerer en velfungerende økonomi i spillet, som vil gi «GTA V» en ekstra dimensjon. Dette hevder forumforfatteren vil bli inkludert. I underverdenen kan du nemlig kjøpe eller selge narkotika, våpen og biler. Det vil også få konsekvenser om hovedpersonen selv benytter seg av narkotika ...

Hva tror du? Bare rykter og oppsinn fra noen med mye fritid og livlig fantasi - eller stammer dette fra en bitter eks-ansatt i Rockstar North med innsyn?

NB! Rockstar North har – ikke uventet – unnlatt å kommentere disse ryktene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3