«GTA V»-hysteriet er i gang

Ryktene renner inn - les dem her.

7. november 2011 13:28

(PressFire): «GTA»-hysteriet er over oss etter traileren til spillet ble sluppet i forrige uke. Vi vet ikke stort annet enn at vi nok en gang skal tilbake til San Andreas, nærmere bestemt Los Santos, med en aldrende Tommy Vercetti en eller annen plass inn i historien.

Hvem vi kontrollerer i spillet, akkurat hvor stort spillet er og hvor mange byer, landsbyer og annet snacks aner vi rett og slett ikke – Rockstar har vært tyst på sedvanlig vis. Du kan selv se videoen nederst i saken her.

Les mer: Røper disse tallene i traileren «GTA V» sin slippdato?

Når en utvikler holder kjeft om et etterlengtet spill tar det ikke lang tid før ryktemølla kvernes. Denne gangen er det en som utgir seg for å jobbe for et PlayStation-magasin i Storbritannia, som igjen har vært oppe hos Rockstar North i Skottland og fått en halvtime med spillet for seg selv.

Kilden er ikke verifiserbar, så drikk en mugge saltvann, kle av deg og rull rundt på en presenning dekket med salt, samtidig som du leser denne listen over ting som visstnok skal være i spillet:

 

- Los Santos hevdes å være minst fire ganger større enn Liberty City fra «GTA IV». Dette inkluderer ikke områdene rundt, der du kan blåse rundt på landet, gå tur i fjellene og gjøre andre ting.

- Skytemekanismen er blitt renovert, med nye animasjoner og større muligheter til å kaste deg rundt, kravle på magen og klatre rundt og på hindre.

- Det er flere dyr i spillet, fra kyr til hunder. Rockstar har visstnok ikke helt bestemt seg om du kan ta livet av dyrene, av frykt for hva dyrerettighetsforkjempere skal si.

- Du kan fly rundt i fly – og inn i bygninger om så måtte ønskes.

- Det skal være langt flere innendørsområder denne gangen, med kjøpesentre, studenthjem, politistasjoner, sykehus og samtidig et omfattende kloakksystem som skal være hovedfokuset for et av de senere oppdragene i spillet.

- Biler kan oppgraderes og repareres, og Rockstar leker visstnok med tanken på at bilene kan gå tom for drivstoff, slik at spilleren er nødt til å fylle bensin.

- Dating-delen av spillet er borte vekk. Du har fortsatt en telefon, men denne brukes primært til å motta info om, eller helt nye, oppdrag.

- Flammekastere, radiostyrte miner, trykkminer og claymore-miner er med. Samtidig kan du plukke opp vanlige gjenstander og bruke som våpen. Et museum kan visstnok brytes inn i, og som har gamle sverd, økser og lignende våpen.

- Du kan stikke hull på bensintanken til en bil, og om du skyter på bensinstripa den etterlater seg vil flammene skyte bortover og blåse bilen til himmels.

- Bowling og darts er fjernet, men du kan spille baskeball, løfte vekter, bryte håndbak, gamble, slåss i en MMA-lignende cage fight, være med i triathlon, kjøre om kapp med båt, fjellklatre, fallskjermhoppe fra bygninger og fly – og mer til.

- Du kan forandre på spillfiguren din, men det begrenses til klær, kroppsvekt og lignende. Spilleren du starter med, som er en mørkhudet mann i starten av tredveårene, har en bestem alder og høyde.

- Ingen barn å spore i «GTA», og ikke vil det komme heller. Noensinne.

- Du kan gå inn i enkelte bygninger og skyve møbler foran dører og vinduer for å barrikadere deg.

- Det er et levelsystem i spillet som gjør at du blir bedre på ting etter hvert som du bruker dem. Kjør rundt på motorsykkel, og du vil bli flinkere til det – noe som sannsynligvis gjør at kontrollene blir lettere. Det samme systemet er visstnok også lagt til på skytevåpen.

- Enkelte våpen kan oppgraderes og forandres på – noen er til og med hjemmelagde.

- Jordskjelv er med, hva nå enn det innebærer.

- Et oppdrag involverer en veldig kjent GTA-figur fra et tidligere spill.

- Politiet skal være langt smartere her enn tidligere. De vil bruke politihunder, røyk- og tåregranater, ha opprørspoliti klar til når du får mange stjerner, og bruke rambukker til å få ned dører du har barrikert deg bak. Du vil heller ikke få politiet etter deg dersom du tar livet av noen i en forlatt gate der ingen ser deg.

Mystiske Twitter-meldinger

Omtrent samtidig som disse ryktene suste rundt i internett-røret dukket det opp noen mystiske bilder på Twitter. En person som utga seg for å være en tidligere ansatt i Rockstar North mener dette er faktiske bilder av kartet til «GTA V», som viser Los Santos i all sin prakt.

Det tok ikke mange minuttene før bildene var fjerna, men VG24/7 lagret en versjon, som du ser på siden her.

Igjen, sniff et kilo salt og sutt på en saltkrystall – dette er bare rykter.

Enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3