Blir «Fallout 4» ferdig allerede i år?

– Ja, hevder flere nettbutikker.

4. juni 2015 11:24

(PressFire.no): I kjølvannet av annonseringen i går, der den første traileren til «Fallout 4» ble servert, har mange spekulert i hvor lenge det vil ta før oppfølgeren til 2008-spillet «Fallout 3» er ferdig.

Utgiveren Bethesda har foreløpig ikke gått ut med en dato eller et slippvindu.

Det har ikke hindret andre i å spekulere i lanseringstidspunktet.

Det første offisielle bildet
fra «Fallout 4» lekket rett før
trailerslippet.

På sin plass med en klype salt?

Bethesda skal i år, for første gang, ha egen pressekonferanse på den store E3-spillmessa i Los Angeles. Der blir garantert «Fallout 4» et av høydepunktene. Det er allerede varslet en omfattende visning av spillet der. Samtidig forventes det at vi også får håndfast informasjon rundt når det blir ferdig.

Dette er kanskje for godt til å være sant:

Flere nettbutikker har allerede åpnet for forhåndssalg, og et knippe av disse – blant andre Amazon, GameStop og GMG – opererer med at lanseringen av «Fallout 4» skjer i løpet av 2015.

Dette er vanligvis et tidsestimat det er lurt ikke å ta helt bokstavelig.

For noen ganger er det tekniske forklaringer som ligger bak, rett og slett for å muliggjøre et forhåndskjøp og åpne datasystemene hos nettbutikkene  eller bunner i ønsket om å starte en aggressiv salgsoffensiv så kjapt som mulig, potensielt mange måneder før lansering.

Nederst på Bethesda-siden sto det
først «TBA 2015».
Denne teksten er nå endret til «TBA».
Nederst på Bethesda-siden sto det
først «TBA 2015».
Denne teksten er nå endret til «TBA».

Bethesda endret slipp-info

Det merkelige med denne troa på at «Fallout 4» kan rekke utgivelse allerede i år, er at Bethesdas egen nettside har oppført seg rart de siste timene.

Først sto det oppført en «TBA 2015»-tekst under spillinformasjonen. Denne er nå endret til «TBA» (to be announced).

Spørsmålet er om utgiveren gjennom denne manøvren egentlig har bidratt til å skape mer usikkerhet.

Krevende spillutvikling

Bethesda har for vane å ta seg god tid før de slipper et nytt «Fallout»- eller «The Elder Scrolls»-spill. 

Disse åpen verden-spillene krever store ressurser og er teknisk kompliserte å lage. Bare spør PlayStation 3-eiere som la igjen mye tid i «Skyrim»-verdenen og etter hvert fikk seg noen lite hyggelige overraskelser.

Overgangen til nye konsoller og frisk teknologi, gjør at de fleste regner med at vi må vente til 2016 før dette spillet blir ferdig. Minst.


En ny tur ut i atomødemarka venter.
(Foto: skjermdump fra trailer).
– 

Vårt største spill noensinne

«Fallout 3» kom ut i 2008. Avleggeren «Fallout: New Vegas» to år senere.

I «The Elder Scrolls»-sammenheng gikk det fem år mellom de to nyeste i hovedserien, «Oblivion» og «Skyrim».

I 2011 lanserte de «The Elder Scrolls V: Skyrim» og erklærte i kjølvannet av timillionerssalg og flere utvidelser at de fra 2013 ville flytte alt fokus over på «vårt største spill noensinne», altså «Fallout 4».

Vi driver ikke med årlige serier. Vi spinner ikke ut nyversjoner år etter år. Vi har aldri gjort det, og jeg ser ikke for meg at vi gjør det med det første, slo Bethesdas Pete Hines fast i et intervju med Polygon i 2013.

Vi kommer ikke til å ta oss god tid og vente seks eller syv år før neste spill, men disse prosjektene er digre og folk må forstå at vi har en veldig spesifikk framgangsmåte, sa han i et forsøk på å dempe forventningene som allerede for to år siden raste i påvente av en «Fallout 4»-annonsering.

Vent til E3-presentasjonen til Bethesda er i gang, natt til mandag 15. juni norsk tid, før du benker deg til og tror du får besøke denne postapokalypsen før jul i år.

I løpet av pressekonferansen får vi trolig bekreftet eller avkreftet om «Fallout 4» kommer i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3