«BioShock»-skaperen:- Holy shit, this is so fucking great!

Fan får idéen sin i spillet.

17. oktober 2013 14:06

(PressFire.no): «BioShock»-universets distinkte utseende er mer enn hyllet, og kladdeglade fans har lagd tusenvis av tegninger, parodier og visuelle idéer til de dystopiske skytespillene.

Joe Trinder var en av dem. Han tenkte å skape litt debatt med sin skisse for en ny plasmid til «BioShock»-infinite, men pumpet heller jubelstemning inn i utviklerne.

- Jeg så kunsten hans og tenkte «holy shit, this is fucking great!». Så jeg kontaktet advokatene våre for å se om vi får bruke det. Vi elsker det, forteller «BioShock»-faren Ken Levine til IGN.

Trinders plakat for den fiktive trylledrikken Old Man Winter blir nå et sentralt element i «Burial At Sea», den første store ekstrapakken til «BioShock Infinite».

Blir spillbar

Tegneren jobber til daglig som illustratør med tskjortemotiver som hovedoppdrag. Da «BioShock»-utgiverne 2K Games tok kontakt, ante han ikke at idéen skulle nå så langt.

- De sa bare at de ville kjøpe den. Jeg stilte et par spørsmål om hva de ville bruke den til, men de holdt tett. Jeg ante ikke at den skulle spille så stor rolle! deler han med IGN.

Utvikler Irrational Games skal nå klistre plakaten hans rundt omkring i undervannsbyen Rapture med noen få modifikasjoner.

Spillere skal også få bruke Old Man Winter som våpen og verktøy.

- Jeg har lenge vært en spiller og «BioShock» er definitivt favorittserien. Jeg er oppspilt! Jeg koset meg med å lage den og la mye flid i [plakaten], så jeg er glad folk får glede ut av den, jubler Joe Trinder til det amerikanske spillnettstedet.

«BioShock»-skaperen Ken Levine understreker for sin del hvor viktig slik fankunst er for dem:

Ikke like heldig

Det gikk ikke like bra da den norske «Fallout»-entusiasten Erling Løken Andersen delte sine hjemmelagde plakater inspirert av rollespillserien med omverdenen.

Andersen fikk pålegg fra utgiveren Bethesda Softworks advokater hvor de krevde at gratisplakatene ble fjernet innen fem dager hvis han ville unngå søksmål.

- Det som gjør meg forbanna er at store selskaper misbruker makten sin og leier globale advokatfirmaer for å gå etter fans med umiddelbare søksmåltrusler, sukket nordmannen til PressFire. 

Løken Andersen la etter hvert ned hjemmesiden og ga lisenshaverne rettighetene til domenet etter forespørsel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3