«Beyond: Two Souls» er klar for PlayStation 4

«Heavy Rain» følger opp i mars.

20. november 2015 11:14

(PressFire.no): Sony bekrefta en spillpakke fra de franske spillskaperne i Quantic Dream i forbindelse med E3 i juni.

Det dreier seg om de to seneste fra dette studioet, «Heavy Rain» og «Beyond: Two Souls». Disse pusses opp og debuterer på PlayStation 4.

Tidligere i år fikk en annen Quantic Dream-tittel, «Fahrenheit», en liknende oppussingsbehandlingNå er det oppfølgernes tur.

«Beyond: Two Souls».

«Heavy Rain» neste år

«Beyond: Two Souls» slippes allerede i neste uke (26. november). PlayStation 4-utgaven blir i første omgang kun tilgjengelig som digitalt kjøp via PlayStation Store.

Det oppussa «Heavy Rain» slippes ikke før 2. mars.

Kanskje er det en strategi fra Sonys del – der de først frister med det mindre suksessfulle «Beyond» før de tilbyr «Heavy Rain», med rabatt til dem som kjøper Ellen Page- og Willem Defoe-dramaet?

Sony opplyser nemlig på PlayStation-bloggen at begge spillene også kan handles i én pakke i mars.

Psykologisk drama

«Beyond: Two Souls» er selvsagt tungt «interaktivt drama», slik vi har blitt vant til å få servert fra ambisiøse David Cage og Quantic Dream.

Regissøren fikk et kommersielt gjennombrudd med «Heavy Rain» (2010).

Oppfølgeren, først lansert til PlayStation 3 i 2013, har sine tilhengere – men det solgte dårligere og var gjenstand for en langt mer splitta mottakelse enn «Heavy Rain».

Ellen Page spiller Jodie Holmes, ei jente vi følger fra ung alder og gjennom 15 år. Hun har helt spesielle evner – blant annet kan hun (og dermed spilleren) interagere med ånden Aiden, så dette er et overnaturlig og psykologisk.

Willem Dafoe er forskeren som blir en slags farsfigur i livet til Jodie Holmes.

«Heavy Rain».
«Heavy Rain».

Endrer rekkefølge

Quantic Dream hevder de har klart å forbedre grafikken til denne PS4-reutgivelsen. Både lys- og skyggeeffektene er piffa opp. Bruk av høyttalerne i DualShock 4-kontrollerne tilfører også noe nytt.

På samme måten som i flere Telltale-eventyr – blant annet «The Walking Dead» og «The Wolf Among Us» – får du oversikt med hvilke valg de øvrige PS4-spillerne lente seg mot, etter hvert skjebnesvangre segment.

Kanskje mest interessant: Quantic Dream har åpna for at du nå kan spille hele «Beyond: Two Souls» i kronologisk rekkefølge. (En egen valgmulighet fra menyene).

Dette er noe mange har spurt om siden PS3-lanseringa, ifølge Guillaume de Fondaumiére i Quantic Dream. Han skriver videre på PlayStation-bloggen at de også har økt vanskelighetsgraden i enkelte slåssescener.  

I forbindelse med Paris Games Week i forrige måned annonserte David Cage sitt nye spill. «Detroit» er en videreføring av teknologidemoen «Kara». 

Roboten som får menneskelige trekk sjarmerte stort etter premieren på Game Developers Conference i 2012.

«Beyond: Two Souls» slippes til PS4 26. november (priset til 29.99 Euro/24.99 pund). «Heavy Rain»-remasteren lanseres 2. mars. Da kan begge disse spillene også handles i én pakke – både i diskversjon og digitalt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3