- Betatest av «Diablo III» starter i høst

Og mulig slipp mot slutten av året.

10. mai 2011 11:02

Millioner av spillhjerter dunker hardt for å kunne ringe ut en dato for kommende «Diablo III», og det var nok mange hjerteslag som hoppet over takten da Blizzard nylig meldte at de nærmer seg målstreken.

Nå er nyheten her som burde gi fansen ytterligere økt puls. I en kvartalsrapportering fra Activision Blizzard fortelles det at intern testing av «Diablo III» startet i forrige uke.

Men enda festligere er det at Blizzard-sjefen, Mike Morhaim, avslører at offisiell betatesting vil starte i tredje kvartal. Han fortalte også at det kan bety at spillet slippes mot slutten av året, men at han ikke kan love noe.

- Spillet ser fantastisk ut og vi sikter nå på ekstern betatest i tredje kvartal. Utviklerne jobber hardt for å slippe «Diablo III» i år, men vil gjøre det klart at vi ikke har en offisiell slippdato klar. Som vanlig vil vi ikke sette kvaliteten i fare for å nå en dato, skal Morhaime ha fortalt Eurogamer.net.

Med både slipp av det etterlengtede «StarCraft II: Wings of Liberty» og «World of Warcraft: Cataclysm» hadde Blizzard et uvanlig travelt år i fjor. Selskapet er kjent for å ikke love utgivelsesdatoer på grunn av streng, intern kvalitetssikring. Likevel avslørte en lekket utgivelsesplan i fjor at selskapet har flere jern i ilden – blant annet et helt nytt MMO-prosjekt med kodenavnet «Titan».

I tillegg har spillgiganten innrømmet at de liker idéen om et konsollspill i «Diablo»-universet, og har til og med søkt etter konsolleksperter for prosjektet. Det er usikkert om det er snakk om «Diablo III».

Blizzard er notorisk PC- og Mac-orienterte og har ikke gitt ut et konsollspill siden Nintendo 64-versjonen av «StarCraft» i 2000. De jobbet med «StarCraft: Ghost» til PlayStation 2, Gamecube og Xbox i flere år, men har senere uttalt at «World of Warcraft»-suksessen gjorde at det til slutt valgte å legge ned hele prosjektet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3