Ber om unnskyldning for «uakseptabel aprilsnarr»

– Et stusselig forsøk, sier EA-sjef.

2. april 2014 10:06

(PressFire.no): Viser kalenderen 1. april, kan det være smart med litt ekstra årvåkenhet når man leser nyheter – også fra spillbransjen.

I går samlet vi et knippe av spillaprilsnarrene. Blant dem var en noe syrlig melding fra Electronic Arts' spillmotorgjeng, Frostbite.

– Uakseptabelt og dumt

På Twitter skrev de sarkastisk at Frostbite-motoren nå kjører på Wii U, siden det er den kraftigste av de nye konsollene.

EA-gjengen fulgte opp med flere spøker på Nintendos bekostning.

Dette falt ikke i god jord hos ledelsen, som nå ber om unnskyldning. Electronic Arts-toppen Peter Moore legger seg langflat.

– Vi ber om unnskyldning til våre partnere i Nintendo America og tilhengerne. Frostbite Engines stusselige forsøk på en aprilsnarr var ikke godkjent av EA: uakseptabelt og dumt, skriver sjefen på Twitter.

Meldingene fra Frostbite-folka ble fjernet sent i går.

Steinkasting i glasshus?

Flere Twitter-brukere uttalte i går at de syntes kommentarene fra FrostbiteEngine var som å kaste stein i glasshus.

Gjengen i svenske DICE har selv slitt med det tekniske rundt «Battlefield 4», som bruker Frostbite 3.

Det hører med til historien at Electronic Arts ikke har lansert noen spill til Wii U-konsollen siden «Need For Speed Most Wanted», og ser heller ikke ut til å ha planer om å støtte maskinen i fremtiden.

«»

Omtalte Wii U som søppel

Flere utviklere har også vært ganske tydelige på hva de synes om konsollen.

Ingeniøren Bob Summerwill i EA skrev på Twitter i fjor at han syns Wii U er søppel.

Det har også blitt klart at den nyeste versjonen av spillmotoren Frostbite ikke vil vise seg på Nintendos nyeste konsoll, og dermed heller ikke vil få spill som tar i bruk motoren.

De fleste nyere spill fra Electronic Arts tar i bruk denne motoren. Neste «Mass Effect» og «Dragon Age: Inquisition» er også bygd på teknologien.

FOTO (hovedbilde): Michal Czerwonka, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3