Du kan glemme alt du vet om Shepard og kompisene hans

«Mass Effect» begynner på nytt igjen.

16. oktober 2013 11:02

(PressFire.no): Den tredelte romoperaen om stjernekapteinen Shepard og kompanjongene hans, eller hennes, har herjet med følelsesregisteret vårt i en årrekke.

Trilogien fikk sitt punktum for halvannet år siden. Det skapte i seg selv furore blant mange spillere som følte at konklusjonen gjorde skam på resten av det kritikerroste rollespillet.

Da er det kanskje en trøst at Shepard og alle romraringene han kommer over er fullstendig renset ut av det neste «Mass Effect»-spillet.

- Vi har blitt enige om å fortelle en historie som ikke nødvendigvis har noe med verken Shepard eller hans historie å gjøre. Overhodet, understreker historieforfatteren Mac Walters til Complex.

- Må føles rett

Det har lenge vært kjent at BioWare jobber videre på et helt nytt romrollespill i den velkjente serien, som blant annet drar nytte av den svenske «Battlefield 4»-motoren Frostbite 3.

Kanadierne har også tidligere vært tydelige på at Shepards trilogi er ferdig. Nå meisler de det i stein at kumpanene og historien hans ryddes helt bort i neste spill.

- Men det må være «Mass Effect» i kjernen - det kan ikke bare føles som en spin-off. Det blir bare uten Shepard og hans følgesvenner, etablerer Walters overfor Complex.

Som verdenskrigene

Yanick Roy, en av de andre skribentene på prosjektet, har tidligere trukket paralleller mellom seriens kronologi og vår egen historie.

Om de tre første «Mass Effect»-ene var første verdenskrig, kan du godt se for deg at fortsettelsen er andre verdenskrig.

- Bestemmer du deg så for å fortelle en historie om en annen gruppe soldater [...] ville disse spillene ha flere poeng til felles og føles beslektet, hevdet Roy.

Det er foreløpig ikke klart når den neste romoperaen er klar, ei heller hvilke plattformer det skal komme til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3