Avviser alle ryktene om «GTA V»-utsettelsen

- Ikke tro på alt du leser.

5. februar 2013 11:19

(PressFire.no): I forrige uke kom nyhetene om at Rockstar har bestemt seg for å bruke litt mer tid på «Grand Theft Auto V».

Opprinnelig hadde utviklerne i Rockstar North tenkt å lansere det etterlengtede sandkassespillet «i løpet av våren».

I stedet fikk vi servert en håndfast september-dato

Utviklerne uttrykte forståelse overfor dem som er skuffa, og nå må smøre seg med mer tålmodighet.

- Forstår at dere er skuffa

Rockstar har nå gått ut med en ny melding på sine nettsider, der de ber folk om å ta det helt med ro, ikke bli i overkant stygge i kommentarfeltet – og heller ikke tro på «konspirasjonsteoriene» som florerer.

Ved å lansere «GTA V» den 17. september, har en del spekulert i at det kan ligge en plan om å gi ut spillet til de nye Sony- og Microsoft-konsollene i tillegg til Xbox 360 og PlayStation 3.

Det har også vært snakk om en pc- eller Wii U-versjon, men den typen informasjon har ikke blitt bekreftet.

Som Eurogamer oppsummerer, er andre teorier som har florert de siste dagene at utsettelsen kan være et taktisk grep for å gi litt luft mellom «BioShock Infinite» (26. mars) og «GTA V» – begge utgitt av Take-Two. Det har også blitt spekulert i at Rockstar ikke har lyst til å lansere midt i en pågående voldsspilldebatt i kjølvannet av Sandy Hook-skytetragedien før jul.

Rockstar tar sterk avstand fra denne typen spekulasjoner.

-  Vi forstår at mange av dere er skuffa over disse nyhetene. Dessverre er slike utsettelser i alle ledd av underholdningsbransjen noen ganger uunngåelige, og spesielt når det gjelder en spillopplevelse med en så stor og kompleks natur som «GTA V»s, står det på Rockstars nettsider.

Ber om litt folkeskikk

- Dette gir deg likevel ikke retten til å oppføre deg fornærmende i kommentarene, henstiller de leserne av faste Rockstar-oppdateringer.

Problemet er mest myntet på alle som slenger ut krasse meldinger på den offisielle siden. Moderatorene der ber folk om ikke å glemme at de forventer en viss standard for oppførsel.

Temperaturen har vært høy den siste tiden etter at skuffede fans har innsett at de må vente på et av årets mest etterlengtede.

De har også noe på hjertet når det gjelder spekulasjonene om at spillet nå skal være høyaktuell til flere plattformer enn de som er annonsert (Xbox 360, PS3), eller antar at Rockstar har andre motiver for å utsette spillet i fire måneds tid.

- Til dere som snakker om, eller leser ymse konspirasjonsteorier om at det skal være ytterligere motiver bak denne utsettelsen - vær trygg på at alt det bare er tull. Den eneste grunnen til at vi har utsatt spillet er fordi vi ønsker at det skal bli så bra som mulig.«Grand Theft Auto V» lanseres 17. september. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3