Avkrefter at «Diablo III»-datoen er lekket

- Forhandlere vet ikke datoen før andre.

9. januar 2012 10:57

(PressFire.no): I helga skrev vi om spillbutikkene som nå har oppdatert nettsidene sine med datoer for det svært etterlengtede actionrollespillet «Diablo III» til pc.

Flere nettbutikker skriver at spillet kommer første uka i februar, men community manager hos utvikleren av spillet avkrefter nå at spillbutikkene har fått en utgivelsesdato.

Det er på mikrobloggetjenesten Twitter at han skriver at «forhandlere ikke vil få vite en dato før den blir kunngjort offentlig gjennom en pressemelding».

- «Diablo III» har ingen slippdato. Butikker og personer som hevder annerledes gjetter bare, skriver han videre.

Han påpeker også at de ikke kan hindre hver eneste butikk i å spekulere.

Blizzard Entertainement, som lager spillet, er kjent for å bruke mye tid på kvalitetssikring. Derfor har de heller ingen tradisjon for å avduke slippdatoer lenge før selve slippet.

«Diablo III» er foreløpig i en lukket betatestingsperiode og mye tyder på at spillet begynner å nærme seg ferdigstillelse. Det tredje spillet i serien kommer mer enn ti år etter «Diablo II».

Etter at Blizzard Entertainment har vært travelt opptatt med den massive onlinesuksessen i «World of Warcraft» siden lanseringen i 2004, har de nå begynt å gi ut nye spill i andre serier. I 2010 ga det ut de ut oppfølgeren til «StarCraft», mens 2012 altså blir året for «Diablo III».

I slutten av september i fjor bekreftet Blizzard-sjef Mike Morhaime at den planlagte 2011-lanseringen røk. I stedet ville de peile seg inn på et slipp av «Diablo III» tidlig i 2012, uttalte Morhaime.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3