Angrer ikke på å ha lagt mye penger i Wii U

Ubisoft mener «Rayman Legends» vil selge maskiner.

27. mars 2013 10:23

(PressFire.no): Nintendos seneste stuekonsoll, Wii U, har foreløpig ikke levert de helt store salgstallene. Samtidig vil ikke Nintendo sette ned prisen, fordi de hevder at de allerede selger maskinen med tap.

Foruten naturligvis Nintendo selv, er det den franske storutgiveren Ubisoft som har satset størst på spill til konsollen

I et intervju med GamesIndustry International snakker Xavier Poix, sjef for Ubisoft France Studios, ut om deres noe vågale strategi om å være tidlig ute med store titler på nye plattformer.

Poix har troen på at Wii U-satsingen deres kommer til å bli lønnsom etter hvert som flere «systemselgere» kommer på markedet, altså spill som gjør det verd å investere i konsollen.

- De sterkeste spillene er ikke ute ennå

Poix insisterer overfor GamesIndustry at Ubisoft er fornøyd med salgstallene på spill til Wii U relativt til antall solgte konsoller.

­– Vi er ikke på noen måte skuffet i forhold til spillerbasen. Vi håper bare at Nintendos resultater med Wii U kommer til å bli bedre, sier han.

Han tror mye av problemet ligger i at konseptet med konsollen er vanskeligere å selge enn det var med Wii i sin tid. Den gang handlet det om bevegelsene dine med håndkontrolleren. Det er vanskeligere å se potensialet i Wii U sin kontroller med den ekstra skjermen, mener Poix.

– Det kan ta tid å selge en helt ny måte å spille på. Vi kjenner til styrken til Nintendos merkevarer, og vi vet at de største systemselgerne ikke er tilgjengelige ennå, sier han.

Vi venter ennå på storheter som «Super Smash Bros.» og «Zelda», samt mer Mario, for å nevne noe.

– Fra vår side vil «Rayman Legends» definitivt bli en av disse. Vi forventer at det blir en gedigen systemselger for konsollen, sier Poix.

Ikke Wii U-eksklusivt likevel

Egentlig skulle vi ha fått kose oss med «Rayman Legends» på Wii U i en måned allerede. Spillet skulle etter planen gis ut den 26. februar.

Men i siste liten annonserte utgiverne i Ubisoft at spillet blir utsatt til september, og at det samtidig kommer til Xbox 360 og PlayStation 3.

At spillet også kommer til de konkurrerende plattformene synes ikke å gi Poix mindre tro på spillet som en systemselger for Wii U. Der har vi allerede fått en spillbar demo.

I april skal Wii U-eiere få laste ned og spille «Rayman Legends» sin challenge mode helt gratis, som et plaster på såret for den ekstra ventetiden. Det blir en flerspillermodus med støtte for inntil fem spillere.

Langtidsstrategi

Om Wii U-satsingen har Poix altså troen på at å være tidlig ute vil være lønnsomt over tid.

Ved lansering av Wii U slapp de for eksempel det som viste seg å være et friskt pust blant zombiespill, nemlig «ZombiU», eksklusivt til Nintendo-maskinen.

­– Det er en langtidsstrategi. Vi kommer i gang veldig tidlig på det nye systemet. Når andre kommer på banen så er vi allerede i gang med prosjekt nummer to eller tre. Da er vi kjent med systemet, og kan arbeidere raskere og mer produktivt, sier han, og forstetter:

– Det er også et spørsmål om markedsandel. Målet vårt med Wii U, akkurat som med Wii, er å ta den nye plattformen som en mulighet til å etablere nye merkevarer, akkurat når folk forventer noe nytt.

«Rayman Legends» kommer ut til Wii U, PlayStation 3 og Xbox 360 i september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3