Dobbel dose Zelda og mer Mario

Nintendo avslørte en rekke nye Wii U-spill.

23. januar 2013 17:02

(PressFire.no): De siste årene har Nintendo gått litt bort i fra tradisjonene med store utblåsninger noen få ganger i året og kjørt en webserie de kaller «Nintendo Direct» der de heller snakker om ting som kommer innen kort tid.

I januar-utgaven som vi nettopp fikk bevitne var det Wii U som skulle står i fokus, og mange var spente.

Dagens sending startet med en beklagelse fra Satoru Iwata for mangelen på store spill fra Nintendo i januar og februar. Samtidig lovte han at det skulle ta seg opp kraftig.

NB! Se hele Nintendo Direct-sendingen nederst i saken.

Korter ned lastetidene

Men før spillene skulle vises ble vi lovt to systemoppdateringer til Wii U som skal ta seg av mye av kritikken rettet mot konsollen. For eksempel skal de alt for lange lastetidene gjøres raskere, og vi skal også få en variant av Virtual Console til Wii U.

Dette er tjenesten Wii hadde der du kunne laste ned gamle spill fra konsoller som NES, Super Nintendo, Nintendo 64, Sega Mega Drive, Commodore 64 og flere.

Til Wii U er det bare NES og SNES som kommer i første runde, med GameBoy Advance-spill rett rundt hjørnet. Det virker som om resten også kommer etter hvert, men det er mulig en del lisensrot må nøstes ut først.

Wii U-varianten vil også la deg spille spillene på kontrollerskjermen og bruke Miiverse aktivt til spillene.

Oppdateringene kommer i to runder, én til våren og den andre til sommeren. Virtual Console kommer med den første.

Betal for klassikerne - igjen

Noen bommerter er lett å peke ut her. For det første vil du fortsatt måtte betale for de gamle spillene selv om du har kjøpt dem på Wii allerede (og overført de til Wii U-en).

Altså betaler du en andre gang for spill du potensielt allerede har på Wii U-en din.

Tåpelig, selv om du bare betaler én euro for spillene om du allerede eier de.

Miiverse vil for øvrig også bli pusset på, med mer oversiktlige diskusjonsfelt. Etter hvert vil det også komme en web-basert variant til smart-telefoner (og tablet, tipper vi).

En egen app er også annonsert.

Mer Mario pluss Yoshi-spill

Etter dette bestemte Iwata seg for å kjøre hardt med spillene.

Etter februar vil vi få «Pikmin 3», «The Wonderful 101», «Game & Wario», «Lego City Undercover» og «Wii Fit U» på løpende bånd fra Nintendo.

NB! Her kan du se video fra «Lego City Undercover».

Dette var spill vi allerede visste om, så vi fikk ikke vite noe særlig mye mer om dem enn at de er på vei.

Men så kom nyspillene på rekke og rad, selv om ikke alle ble vist frem.

Et nytt 3D-Mario er på vei fra folkene bak «Super Mario Galaxy». Samtidig er også «Mario Kart» på vei til konsollen, og begge disse vil være spillbare under årets E3-messe i juni. Tør vi håpe på en lansering i år?

«Yoshi’s Island»-ryktene viste seg å være sanne, og spillet med dinosauren i hovedrollen har samme stil som det pene «Kirby’s Epic Yarn» der alt ser ut som det er laget av tøy og filt.

Her kan du se video fra det nye Yoshi-spillet.

Bayonetta og mer «Super Smash Bros.»

«Bayonetta 2» visste vi allerede kommer, men en kjapp video fra utviklerne viste hvordan utviklingen av spillet foregår.

Det var også tid for et lite «Super Smash Bros.»-navneslipp, og spillet skal vises for fullt under E3. Dette er en enorm satsning, ifølge Nintendo-presidenten, og Namco Bandai er hyret inn som hjelp på prosjektet.

En avart av «Mario Party»-serien kom ut på Wii (ganske enkelt kalt «Wii Party»), og vi vil få en oppfølger av dette på Wii U i løpet av året. Her fikk vi demonstrert minispill som kunne spilles av flere personer bare på gamepad-skjermen.

Overraskende nok fikk vi også se en teaser til et samarbeidsspill Nintendo og Atlus i mellom. «Fire Emblem X Shin Megami Tensei» er en merkelig sammensetning for å si det mildt, og vi greier ikke helt å se for oss de to RPG-universene slått sammen.

To Zelda-spill på vei

Nestemann på «scenen» var «Zelda»-sjefen Eiji Aonuma, som kunne fortelle at de er dypt inn i arbeidet med det neste spillet i serien. Med dette spillet ville de prøve å gjøre alt de ikke rakk eller hadde ressurser til med det forrige spillet, «Skyward Sword».

De vil prøve å takle de vanlige normene «Zelda»-serien er blitt kjent for, og det ble hintet veldig om at spillet vil la deg spille det slik du selv vil, uten å måtte f.eks. ta templene i «riktig» rekkefølge.

Samtidig sa Aonuma også at spillet ville gjøre noe med det at du alltid spiller alene. Hmm.

Det vi ikke så komme var en splitter ny utgave av kritikerroste «The Legend of Zelda: The Wind Waker». Denne kommer til høsten og er en oppusset versjon.

Spillet var allerede pent på GameCube, men dette får en kraftig oppjustering visuelt, samtidig som Miiverse-funksjoner er lagt til og du får muligheten til å spille bare på skjermen du har i lankene om du vil det.

- Vi har fin-tunet opplevelsen i spillet, lovte Iwata.

«X» for «Xenoblade»?

Helt til slutt fikk vi se det nyeste spillet til Monolith Soft. Et nytt spill i samme lende som «Xenoblade» til Wii viste oss en enorm verden med like enorme monstre. Det ser også ut til at du kan hoppe inn i en mech for å slåss både i lufta og til lands.

Vi vet ikke helt for sikkert om det er en direkte oppfølger til «Xenoblade» eller om det er en ny serie, og vi fikk bare en diger «X» som logo for spillet.

Mye av kritikken Nintendo har fått etter Wii U-lanseringen var trege menyer, lite innhold og få annonseringer på hva som kommer. De svarte på en hel del i dag, så får vi bare smøre oss med tålmodighet – for det meste har ikke engang fått datoer enda.

Her kan du se Nintendo Direct-overføringen, med alle nyheter og spill:


Video streaming by Ustream

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3