Amerikansk OL-lag krever Xbox 360 og Wii

Atletene skal roe ned med et helt eget spillrom under mesterskapet.

10. juli 2012 08:54

(PressFire.no): Vitenskapen har allerede omfavnet spillteknologi. For eksempel har Microsofts Kinect-verktøy både blitt brukt til å avdekke autisme og å bistå kirurger.

Nytteverdien til videospill trenger likevel ikke å være så komplisert.

Ta det amerikanske OL-laget i friidrett, for eksempel. De har etter sigende bedt om å få et rikelig utstyrt spillrom på hotellet sitt, i forbindelse med sommer-OL i London om to uker.

Årsaken skal enkelt og greit være for å kjeppjage kjedsomhet og roe ned mellom slagene, melder avisa Birmingham Mail.

- Viktig for lokaløkonomien

- Det spiller ingen rolle hva det koster å få dem hit. Vi får det tidobelte tilbake gjennom pengene de skyter inn i den lokale økonomien, sier byens sportsansvarlige, Steve Hollingworth, til avisa.

Blant kravene finner vi spillkonsollene Xbox 360 og Nintendo Wii, som kan ende opp med å bli traktert av sprinteren Tyson Gay eller noen i følget hans.

Rommet skal befinne seg i Birmingham, hvor det amerikanske laget bor, etter en årelangbudrunde mellom britiske byer. Der bor også det jamaicanske friidrettslaget, så Gay og gjengen kan invitere Usain Bolt og Asafa Powell til en vennskapelig runde «Borderlands» om de ønsker det.

Kravstore atleter

Forhåpentligvis faller den lille oasen i smak både for utøverne og arrangørene. Sistnevnte vedkjenner seg at det kan skape hodebry å arrangere opphold for superstjerner.

- Man kan trygt si at noen atleter blir litt følelsesladde om ikke alt når opp til standarden deres, men vi har gjort alt vi kan for å forsikre oss om at oppholdet deres blir så komfortabelt som mulig, hevder Hollingworth.

Blant de andre kravene til idrettsutøverne finner vi et kvart tonn is og strenge krav til internettlinjene. Ifølge avisa har man testet nettlinja på hvert eneste ro i deltakerhotellet, for å forsikre seg om at den er optimal.

Vi har enda ikke fått noen informasjon om hva utøverne vil spille. Åttitallsklassikeren «Track & Field», kanskje?

Illustrasjonsbilde: (Scanpix/Reuters/Mark Blinch)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3