Alan Wake må nok en gang kjempe mot mørket

Vita-bonanza på PlayStation Store, «American Nightmare» på XBLA. Ukas nedlastbare spill.

24. februar 2012 14:56

(PressFire.no): Denne uka bugner det av innhold på PlayStation Store, onlinebutikken på PlayStation 3. Anledningen er selvsagt at Sony denne uka har lansert sin nye håndholdtkonsoll, Vita.

Konsollen er bygd for å kunne spille fra et spillkort, når du kjøper det «fysisk» fra butikk. Men det er definitivt også lagt opp til at dette skal kunne være en digital affære der du laster ned og lagrer spillene på et minnekort.

Spill, demoer, programmer og utvidelser til ymse Vita-lanseringsspill dominerer denne gang på PlayStation Store.

Xbox-kampanjen, kalt House Party, fortsetter med den kanskje aller største rosinen i pølsa i løpet av den måneds lange Arcade-perioden. «Alan Wake’s American Nightmare» er nå lansert via Xbox LIVE Marketplace.

NB! Se trailer fra «Alan Wake's American Nightmare» nederst i saken.

Mer drama venter Alan Wake

Vi starter med Xbox LIVE Marketplace og Alan Wakes nye eventyr. Denne digitale «oppfølgeren» er ikke nødvendigvis en fortsettelse av det mørke krimeventyret som først kom ut i 2010 til Xbox 360 – og nylig også ble lansert til pc.

«Alan Wake’s American Nightmare» berører bare enkelte historieelementer fra originalen, nok til at de som kjenner spillet vil få utbytte av referansene. Men det er et spill som også fint står på egne bein.

Sånn sett er det kanskje mest riktig å omtale dette XBLA-spillet som en mellomrett, for finske Remedy har hintet om at de kan tenke seg å lage en vaskeekte oppfølger. Der mange likte «Alan Wake» for den til tider lavmælte, nifse atmosfæren mellom de mer actionspekkede sekvensene, er «American Nightmare» mer fokusert på sistnevnte. Altså action.

Spillet byr på en ny historie, et nytt stykke av USA (Arizona) og nye karakterer, men allerede i åpningen treffer du på minst én kjenning ...

Spillet koster 1200 Microsoft-poeng, som tilvarer cirka 98 kroner.

Test «SSX» – eller fyll på «Forza»-garasjen

Det har kommet nytt innhold til «Call of Duty: Modern Warfare 3», igjen først til Xbox og «Call of Duty: Elite»-medlemmer.

Denne gang heter pakken Overwatch og er eksklusiv for Xbox 360 i en måneds tid, noe som har vært normen i de tidligere pakkene med «Call of Duty»-innhold etter at Microsoft kunngjorde sin avtale med Activision på E3 i 2010.

Overwatch er et nytt flerspillerkart, og ble lansert via LIVE Marketplace den 21. februar.

Det har også dukket opp mer innhold til bilsimulatoren «Forza Motorsport 4». Det dreier seg om to pakker – en som gir deg tilgang på ytterligere fem biler, og fotballbanen som «Top Gear»-gutta bruker når de bestemmer seg for å sette dette sportslige aspektet i førersettet. Disse to utvidelsene er priset til 400 Microsoft-poeng hver (33 kroner).

Bilpakken, som er kalt Launch Bonus Car Pack, inneholder 1965 Ford Mustang GT Coupe, 1997 Lexus SC300, 2011 Tesla Roadster Sport, 2011 RUF RGT-8 og sist, men ikke minst, 2011 Koeniggsegg Agera.

Ukas demoer er «Zumba: Fitness Rush» (Kinect) og «SSX». Snøbrettspillet er også mulig å teste for PS3-eiere. Fullversjonen kommer 1. mars.

«Saints Row» in space

Det har også kommet utvidelser til «Final Fantasy XIII-2», som gir litt garderobepåfyll til Noel og Serah, og en morsom «Saints Row: The Third»-pakke.

Disse to er tilgjengelig både til PlayStation 3 og Xbox 360.

«Saints Row»-utvidelsen er kalt Gangstas in Space. En ny film skal spilles inn i Steelport, og du er den store stjerna! Jenny Jaros er navnet på din medskuespillerinne, og sammen må dere kjempe mot aliens som truer med å ta over jorda. Denne utvidelsen koster cirka 50-lappen.

På PlayStation Store har det dukket opp et par interessante utvidelser. Blant annet et nytt påfyll til «Uncharted 3: Drake’s Deception» i form av Flashback Map Pack 2, fire nye flerspillerområder (Plaza, Temple, Village og Train Wreck).

Nytt «

MotorStorm» til PS3 og Vita

Et av spillene fra PlayStation Store-menyene denne gang er «MotorStorm RC». Et helt nytt bilspill med radiostyrte kjøretøy, som både kan spilles på PS3 eller på PlayStation Vita.

Rekordene og bestetidene dine blir overført mellom plattformene, på felles resultatlister, og prisen er slettes ikke ille heller: 45 kroner – da får du både en PS3-versjon og en til Vita.

Det ligger også et par utvidelser klar – en som låser opp alle 24 kjøretøyene i spillet (for 8 kroner), og én pakke som låser opp alle de 64 konkurransene (8 kroner). Alternativt kan du kjøpe begge pakkene for 10 kroner samlet.

Dette spillet er gøy! Du får først mulighet til å velge mellom to måter å styre på, og kastes ut i en vant konkurranseform der det gjelder å samle stjerner for å låse opp nye utfordringer.

NB! Se traileren fra spillet her.

Miljøene i «MotorStorm RC» er en slags best of fra de foregående PS3-spillene i denne serien, og tilbyr både fartsetapper, kjør-forbi-så-mange-biler-du-klarer før klokka sier 0, og de litt mer tradisjonelle måtene å kjøre billøp på.

Flust av Vita-spill

Det er mye, mye mer til Vita du kan shoppe digitalt fra PlayStation Store denne uka. Et trettitalls fullversjoner av lanseringstitler.

Alt fra «FIFA Football» (389 kr), «Wipeout 2048» (269 kr), «Rayman: Origins», «Lumines: Electronic Symphony» (269 kr), «Escape Plan» (105 kr), «F1 2011» (349 kr) – men også billigere titler enn dette.

Blant annet den gamle, gode kjenningen «Plants vs Zombies» (85 kr), «Hustle Kings» (59 kr), nevnte «MotorStorm RC» (45 kr), «Super Stardust Delta» (59 kr) og «Tales From Space: Mutant Blobs Attack» (52 kr). Det er også en håndfull gratisspill til Vita tilgjengelig. Noen av dem litt teknologidemoaktige, men like fullt gratis:

«Cliff Diving», «Fireworks», «Table Football» og «Top Darts». I tillegg finner du blant annet Facebook- og Twitter-apps som er myntet på den nye Sony-håndholdtkonsollen.

Det er også plenty demoer og i tillegg salg på enkelte PSP-spill, om du virkelig tørster etter innhold til en spillopplevelse på farta denne helga.

Fotballquiz og «Starhawk»-beta

For PlayStation Plus-medlemmer er det verdt å merke seg at det er salg på et trekløver av «Splinter Cell»-snacks. Det er snakk om spillene, remastret i HD og med støtte for 3D, som ble lansert i fjor høst – men som nå er snauset i pris for Plus-folk.

Nærmere bestemt: «Tom Clancy’s Splinter Cell», «Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow» og «Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory» - som nå koster 37,50 per spill (normalt 75 kr).

Det er fortsatt tilbud på «Sonic Adventure» og «The House of the Dead III» for Plus-medlemmer. Disse koster nå henholdsvis 31,50 og 29,50 med rabatt.

PlayStation 3-eiere kan teste betaen til «Starhawk», som har vært tilgjengelig for Plus-medlemmer en stund allerede. Men nå kan alle være med å leke. De nye nedlastbare til PS3 denne uka er det eksplosive bilspillet «Smash ’N’ Survive» (99 kr) og «Quizball Goal!» (75 kr). Sistnevnte kan testes gratis, i en prøveversjon.

«Quizball Goal!» er en snodig blanding av et arkadefotballspill og reinspikka quiz. For mens du spiller ball, skildret i en lett og ledig grafisk stil, får du et fotballfaglig spørsmål å hanskes med – i beste «Vil du bli millionær?»-stil. Utfallet av svaret ditt har mye å si for om du vinner kampene. Du kan enten bryne deg mot maskinen eller spille mot menneskelig motstand (også online).

NB! Se trailer fra «Smash ’N’ Survive» her.
Rullende moro på 3DS

Ukas desidert største godbit, hva angår Nintendos plattformer, er uten tvil «Dillo’s Rolling Western» fra Nintendo selv.

Dette er faktisk en god blanding av elementer fra «Minecraft» og «Zelda» - bakt inn i en Tower Defense-sjanger. Hva kan gå galt med det?

Det ryktes at det er et samarbeid mellom enkelte av utviklerne som lagde «Super Mario Galaxy» og et eksternt firma kalt Vanpool (som var med å lagde «Mario & Luigi»), og i spillet styrer du en armadillo som skal beskytte western-byen sin fra invaderende monstre.

Du ruller rundt og gjør quests for innbyggerne samtidig som du sanker materialer for å bygge tårn til å holde bad guys-ene ute. Spillet ligger ute med en prislapp 80 kroner om du skulle være keen på å teste dette.

Nintendo sier selv at det skal ta erfarne spillere rundt 20 timer å komme seg gjennom spillet, så det er ikke et lite spill det er snakk om.

NB! Se trailer til spillet her!

Merkelig nok har Nintendo også dyttet ut en demo av «Nintendogs + Cats» på eShop. Det var et av lanseringsspillene, som vi anmeldte til terningkast fire.

På WiiWare får vi bare ett spill i uke åtte: «Newton vs The Horde» er et snedig lite fysikkbasert spill der du skal knuse alle fiendene på hver bane med tyngdekraften på din side. Det står en rekke mennesker som er i fare for å bli spist på banene, og du skal helst ikke splætte disse.

Samtidig har det også dukket opp et «dytt boksene til riktig plass»-spill på DSiWare. Det passende navnet «Box Pusher» gir deg 250 forskjellige hjernevridere å bryne deg på for rundt femtilappen. Husk at spillet også kan lastes ned på 3DS.

Spill også på 123spill!

For de som bare vil ha en kjapp spill-fiks rett i nettleseren drifter vi også spillsiden 123spill.no – her finner du over 3000 helt gratis spill.

Hot Rod Racing

Herlig bilspill! Du kjører og trikser på banene mot andre, og får penger du kan kjøpe nye biler og oppgradere din gamle med. Får du tak i en fet hotrod-bil?

Fly Meow

Søtere enn dette får du det ikke! Utrolig avhengighetsskapende er det også! Kast deg fra ballong til ballong med mellomromstasten samtidig som du hører på kosemusikk!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3