Activision vil ha slutt på drittslengingen

Mener det finnes nok kunder til alle.

18. august 2011 11:56

Det var under en presentasjon under Gamescom i dag at Activision-sjefen Eric Hirshberg oppmuntret Electronic Arts til våpenhvile og at han helst vil ha slutt på drittslengingen.

Han referer naturligvis til da EA-sjefen John Riccitello tidligere i sommer uttalte overfor Industry Gamers at han «ønsker å se «Call of Duty» råtne på rot».

- Konkurranse er selvfølgelig en bra ting. Det holder oss på tå hev og gjør til slutt spillene bedre. Det er sunt. Men én ting er å ønske at spillet ditt skal bli en suksess, og det er en annen ting å aktivt uttale i offentlig at du ønsker andres spill til å feile, skal Hirchberg ifølge Eurogamer ha sagt. Og han fortsetter:

- Nylig ble en av våre konkurrenter sitert på at han «ønsker å se «Call of Duty» råtne på rot». Jeg har blitt spurt utallige ganger om å respondere på denne kommentaren, men har generelt valgt å la være. Min jobb er å hjelpe utrolig talentfulle og lidenskapelige utviklere med å lage de beste spillene de kan, ikke å slenge fornærmelser mot andre. Jeg føler denne type retorikk er skadelig for bransjen.

Videre påpeker han at det er vanskelig å se for seg at noen som Dreamworks ville si at de ønsket at Pixar og Disney-serien «Toy Story» råtne på rot.

Han mener at om et spill i et annet selskap gjør det bra vil det ikke bare være bra for dem, men hele bransjen. Videre skal han ha sagt at det er plenty med potensielle kunder der ute og at om spillet er bra vil det selge, uansett hvilken konkurranse det måtte møte.

Hirschberg mener bransjen er så ung at den kan sammenlignes med stumfilmen:

- Dette er ikke politikk. Ingen må tape for at den andre skal vinne. Dette er underholdningsbransjen og det er en innovativ bransje - på sitt beste er det en kunstform. Men vi er fremdeles en ung kunstform. Hvis vi var filmbransjen ville vi ikke engang snakket enda.

Han mener videre at spillbransjen fremdeles har mye å bevise i det popkulturelle lanskapet.

Det hører også med til historien at Activision har dratt Electronic Arts inn i den mye omtalte Infinity Ward-rettssaken.  Activision mener de har beviser for at Electronic Arts skal ha skadet utgivelsen av den første kartutvidelsen til «Modern Warfare 2».

Avhopperne fra Infinity Ward startet umiddelbart sitt eget studio og gjorde en utgiveravtale med EA Partners.

Activision og Electronic Arts vil denne høsten konkurrere for tronen som det beste spillet i den svært ettertraktede skytespillsjangeren.

EA slipper «Battlefield 3» 27. oktober, mens Activision slipper sitt «Call of Duty: Modern Warfare 3» 8. november.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3